Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

MO16-2 - LOHC MO16-3: 3 - 1

Gespeeld op: 8-10-2022

Onder een herfstig zonnetje dit weekend alweer de laatste speelronde van de voorcompetitie, op onze vertrouwde Groene Weide. Helaas zonder Sofia, maar met evenveel enthousiasme.
In het eerste kwart startten we goed en kregen direct een paar kleine kansen, maar leden een paar keer slordig balverlies in de verdediging. Als we eruit kwamen, was het direct heel gevaarlijk, met een mooie voorzet voorlangs als hoogtepunt, net te hard voor een tip in.
In het tweede kwart kwamen we meer in ons eigen spel en maakten we het spel breder, waardoor er gaten vielen in het blok van LOHC en ging het rondspelen en opbouwen over de zijkanten veel beter. Mette en Noa schoven een paar keer mooi het middenveld in met bal aan de stick.  Een paar prachtige passes van Ellen en Phlipine vanuit het middenveld zorgden voor groot gevaar in de cirkel, maar troffen net geen doel. Tegen het einde van het tweede kwart werd een mooie voorzet van Jasmijn op doel geflatst door Fleur, waarop Annicke het laatste zetje gaf met een tip-in: 1-0. Een verdiende stand. In de rust hoefde er niet veel worden gemotiveerd om door te gaan, het strijdplan was duidelijk. 
Na rust speelden de dames tien minuten lang volle druk op de helft van LOHC. Het regende mooie combinaties. Pauline met Philipine, Ellen met Valerie maar ook Fleur had een paar mooie passes op Emily en Annicke. Er werd bij vlagen prachtig gehockeyd. Ook bij een strafcorner ging de bal er net niet in, na pogingen van Lara en Ellen. Bij een spaarzame maar scherpe tegenaanval van LOHC viel toch de gelijkmaker uit een rebound: 1-1.
Na het derde kwart was duidelijk bij de dug-out: dit gaat ons niet gebeuren. Met nog meer vuur en ijver kwam LOHC bijna niet onder de druk uit, en na goed doorzetten van Lara en Jasmijn op rechts, wist Jasmijn de keeper en verdediger op de doellijn toch te passeren met een hoge bal: 2-1. LOHC zette aan en kreeg nog wat kleine kansjes, maar de hele verdediging bleef keihard werken en een prachtige redding van Bodil op een strafcorner als kers op de taart. In het slot wisten we nog te profiteren van de ruimtes die LOHC weggaf. Een counter over links eindigde met een mooie voorzet van Pauline op Philipine, die met een lage, droge knal de ver uitgekomen keeper klopte: 3-1. Ondanks dat de tegenstander bleef proberen, bleven we hard werken en als een team verdedigen. Wederom een verdiende overwinning, aangemoedigd door vele enthousiaste ouders! Met 12 punten in 5 wedstrijden is MB2 goed aan het seizoen begonnen.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Noordwijk MO16-2
L.S.C. ALECTO MO16-2
Leidse Hockey Club Roomburg MO16-2
 

HGC TV