Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

MO16-2 - Leidse Hockey Club Roomburg MO16-2: 3 - 1

Gespeeld op: 24-9-2022

Deze week trainden de dames op donderdag al heel goed, dat beloofde voor de wedstrijd. En zo vlogen ze uit de startblokken. 
Het 1e kwart werd in de hoogste versnelling gespeeld. De opbouw van achteruit straalde vertrouwen uit, met mooie passes van Noa en Veronique. Op rechts een paar mooie combinaties tussen Jasmijn en Lara en op links 2 prachtige acties van Pauline. Aan einde van 1e kwart een prachtige aanval over rechts en goede actie van Lara, die de bal hard voorzette op Ellen, die afmaakte met knappe tip-in: 1-0.
In het 2e kwart gingen de dames in dezelfde hoge versnelling door. wellicht nog mooier hockeyend dan het eerste kwart. Een prachtige combinatie vanuit het middenveld op Fleur, die met een backhand bijna de tweede maakte. Maar ook mooie voorzetten van Jasmijn en Valerie werden net niet afgemaakt. Daarna kwam Noa op met mooie rush en pass op Emily, die haar tegenstander passeerde en de perfect meegaf aan Ellen, die bij het inlopen van de cirkel direct keihard uithaalde in de verre hoek: 2-0. Vlak voor rust maakte Roomburg nog een tegentreffer bij een spaarzame counter: 1-2.
In de rust kwamen we tot de conclusie dat we zo door moesten gaan, maar iets meer moesten letten op communicatie en de tackle-back. In het 3e kwart deden we het weer ontzettend goed, met een paar mooie aanvallen over de flanken. En ook de 1-2-tjes werden weer veel gebruikt! 
Vrij snel een aanval over rechts die bleef hangen in de kluts voor de goal, en net als vorige week was Annicke heel alert voor de rebound: 3-1. Aan het einde van 3e kwart nog een lange pass op Annicke, die de bal aflegde op Fleur, maar net geen doel trof.
In 4e kwart was de batterij bijna leeg en ging het moeizamer. Roomburg drong aan, maar dankzij hard werken, maar ook sterke onderscheppingen van Bodil, Mette, Sofia en Amelie, bleven we knap overeind. Al met al een verdiende overwinning, de derde op rij!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Noordwijk MO16-2
L.S.C. ALECTO MO16-2
LOHC MO16-3
 

HGC TV