Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HDM-HGC: 1-3 winst!

18-3 zondag 12 maart 2023:

Met een symbolische flinke tegenwind staken de fietsende HGC-supporters uit Wassenaar de N14 over richting HDM. Met velen ging men kijken naar eerst de wedstrijd Dames 1 HDM-HGC, die mooi gewonnen werd en daarna het treffen tussen Heren 1 HDM en HGC.

Ja er zat spanning op de ploeg, maar zoals bekend is dat iets anders dan angst. In deze wedstrijd was er ondanks het openingsgoal door HDM, al in de 7de minuut, duidelijk dat HGC de bovenliggende partij was. Die vroege voorsprong van HDM was goed om HGC nog scherper te krijgen. Twee minuten later scoorde captain Seve van Ass vanuit een strafbal de aansluiter: 1-1. En alweer twee minuten later was er een velddoelpunt van Zach Wallace: 1-2. Deze stand wist het HGC team lang vast te houden. Keeper Sam van der Ven zorgde dat HDM niet kon scoren. Toegegeven 1-2 is nooit een lekkere score en men snakt naar een extra goal om de aansluiting door HDM moeilijker te maken. Ook al was HGC de betere partij, het was prettig dat Jonas Gomoll in de 52ste minuut de 1-3 noteerde. HGC hield stand en kwam niet meer echt in gevaar. De belangrijke 3 punten werden, net als bij Dames 1 HGC mee teruggenomen naar de Roggewoning. Uitgelaten gezichten bij team, begeleiding én HGC supporters. En natuurlijk ook met een verdiende wind mee op de terugweg.

De komende wedstrijd tegen Bloemendaal vergt waarschijnlijk wat meer van Heren 1 HGC. Dus alles uit de kast, kop erbij en doen wat moet. Winnen is het doel! De positieve spirit werd verwoord door Alan Forsyth toen we het hadden over deze wedstrijd:  "there is a lot of pressure on them". ;-)

Zondag 19 maart 14:45 uur
Heren 1 HGC - Bloemendaal

HGC-ers : Kom allemaal aanmoedigen!!! Het helpt en wordt zeer gewaardeerd.

Topscorers per 12 maart 2023:

vlnr Seve van Ass (sb), Zach Wallace en Jonas Gomoll

Stand:

uitslagen:

Programma:

(bron HOCKEY NL)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 HDM-HGC  is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers.