Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

HGC JO16-1 haalt Landelijk

26-11

Vandaag hadden de jongens van onder 16-1 een alles beslissende wedstrijd in de strijd om landelijk onder 16 te halen. Na de spannende pot tegen LOHC van vorige week was vandaag Fletiomare onze tegenstander. Ook nu bleek dat puur uitgaan van de stand in de poule een vertekenend beeld kan geven.

Bij de voorbespreking waren de jongens gezond gespannen. Taken werden benoemd en vooral afgesproken om als team te blijven spelen. Het besef was er dat dit al een mooie prestatie was en dat nu het moment zou zijn om alle inzet te belonen.
In het eerste kwart werd de 1-0 gescoord. Dit was ook de ruststand. In het 3e kwart kwam de 2-0 en in het 4e kwart ook nog 3-0.

Normaal gesproken zou je zeggen: gelopen wedstrijd". Hoe anders was dat nu. De jongens van Fletiomare gingen er collectief voor en binnen 5 minuten stond het ineens 3-3! Hart slagen schoten omhoog bij alles en iedereen met een blauw-zwart hart ..... het zal toch niet? Vlak voor tijd kreeg HGC nog een strafcormer. Iedereen bleef rustig en goed in zijn rol. Deze ging er gelukkig in. Landelijk was nu ontzettend binnen handbereik. Met nog een paar minuten op de klok was het nu zaak om de rust te bewaren. Dit is gelukt.

Wat een mooie en spannende pot was dit, zeker ook met dank aan Fletiomare!

JO16-1 Namens heel HGC van harte gefeliciteerd met het behalen van het Landelijk!