Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Arbitrage op HGC

21-9

Omdat er de laatste weken nogal wat onduidelijkheid is rondom de arbitrage op HGC hierbij een korte uitleg hoe het e.e.a. in elkaar steekt:


De mini's 

Bij de mini's worden de wedstrijden begeleid door twee scheidsrechters, ééntje van het thuis team en ééntje van het uit team.


Voor de ABCD-jeugd:

De arbitrageplanner probeert wekelijks scheidsrechters te plannen op de ABCD-jeugdwedstrijden die op HGC gespeeld worden. A- & B-jeugdleden zijn verplicht om op zaterdag wedstrijden op de club te fluiten. De managers (of coach) van deze teams ontvangt een mail waarin aangegeven staat welke wedstrijd(en), maximaal twee, er door het desbetreffende team dat weekend gefloten moeten worden.


Voor wedstrijden die niet door eigen jeugd gefloten worden gaat de arbitragecommissie op zoek naar clubscheidsrechters die zin/tijd hebben een wedstrijd te fluiten.


Dit zal helaas niet altijd lukken.


Als het de arbitragecommissie niet lukt scheidsrechters te vinden komt het "spreekwoordelijk" balletje bij de coach van het desbetreffende team te liggen. Haar/hem wordt dan gevraagd binnen het team op zoek te gaan naar scheidsrechters. Teams kunnen niet verwachten dat welwillende ouders van andere teams hun team komen fluiten.


Senioren:

Deze wedstrijden worden door de teams onderling gefloten.


Zaalcompetitie:

In de zaal zorgt het thuisspelende team voor scheidsrechters voor het hele drieluik.


___________________________________________________________


Zoals in het Vereniging Arbitrage Plan HGC opgenomen dient er minimaal één ouder, van ieder op HGC spelend kind dat de D-leeftijd bereikt heeft, een scheidsrechterskaart hebben. Daarnaast dienen alle jeugd coaches, managers, A- & B-jeugdleden in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart.

 

Binnenkort zal de voorzitter van de arbitragecommissie een aantal data prikken waarop nieuwe scheidsrechter examens plaats gaan vinden.

 

Coaches & managers die examen willen doen kunnen zich aanmelden door een E-mail (o.v.v. scheidsrechters examen) te sturen naar: [email protected]

 

Ouders die examen willen doen kunnen een E-mail (o.v.v. scheidsrechters examen) sturen naar: [email protected]

 

Vermeld in deze E-mail het volgende:

- Volledige naam

- Adres

- Geboorte datum

- E-mail adres

- Mobiele telefoonnummer

 

 

Klik HIER voor de laatste versie van het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) 2021-2025


Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwsbericht vanuit het bestuur op Hockey.nl
 

HGC TV