Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC wint in Amsterdam: 2 - 4

5-10 Een wat druilerige zondag en het HGC-legioen moest naar Amstelveen. Maar velen waren er al, want ook Dames 1 speelde daar tegen D1 Amsterdam. Daar werden helaas geen punten gepakt door de dames van HGC. Na een voorsprong 0-1, eindigde deze match met 3-1 voor de thuisploeg.

Heren 1 HGC was er klaar voor om na de zege op KZ ook Amsterdam goed voor de dag te komen. En dat deden ze dan ook. Het moest allemaal op gang komen en door excellent keepwerk van HGC doelman Sam van der Ven bleef het lang 0-0. Maar in de 25ste minuut maakte Gordon Johnston de belangrijke openingstreffer uit een strafcorner. Dat dit zijn handelsmerk is bleek toen hij 8 minuten later in de 2e helft dit kunstje herhaalde: 0-2! Strafcornerrendement waar we op wachtten. Mooi. Helemaal lekker als Alan Forsyth in de 46ste minuut zorgt voor de 0-3. De HGC-ers op de tribune waren tevreden. En Sam bleef het HGC doel goed bewaken. In de 61ste minuut kwam er een tegengoal van Amsterdam. 1-3. Daar was de immer hardwerkende Kenta Tanaka niet blij mee, binnen 2 minuten was het 1-4. Veilig, ook al scoorde AHBC de 2-4 in de 68ste minuut. WINST! Als dan een enkele HGC supporter zegt "matige wedstrijd, maar we hebben de punten", dan keek hij naar een andere wedstrijd. De eerste helft moest het wellicht wat op gang komen, maar de tweede helft was Heren1 HGC nadrukkelijk en effectief aanwezig en Amsterdam had geen passend antwoord. Dit waren weer drie belangrijke punten in de tas! De regen was verdwenen, de HGC-ers konden nog even nagenieten bij het clubhuis.

Op naar de volgende wedstrijden. In de 2e ronde van de zogenaamde "Gold Cup" zal H1 HGC donderdagavond 7 oktober om 20.30 u UIT spelen tegen Cartouche.

Tulp Hoofdklasse Heren:
Zondag 10 oktober 2021
14:45 u H1 HGC - Oranje Rood

een thuiswedstrijd. Het belooft aardig weer te zijn, dus kom naar de Roggewoning om H1 HGC aan te moedigen. Maar je bent er vast al want om 12:45 u speelt Dames 1 HGC tegen KZ. Jawel, DUBBELWEEKEND, met gezelligheid na afloop.

Topsorers HGC per 3 oktober:

vlnr Gordon Johnston 2x sc, Alan Forsyth, Kenta Tanaka

Uitslagen en stand

(bron HOCKEY NL)

Pers:

AD Haagsche Courant,  artikel Kees Romijn © AD 30-9-'21

HGC coach Paul van Ass enorm gecharmeerd van Angelsaksische spelers "Net iets meer sportmentaliteit"

klik hierop

* * *
HOCKEY NL   © Marco van Nugteren, 4 -10-'21

‘Gordon Johnston is voor ons een geschenk uit de hemel’

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

H1 Amsterdam - HGC op 3 oktober '21: Google album (soms veel foto's op verzoek spelers).