Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

HGC 115 !

29-9

Afgelopen weekend stond in het teken van het 115-jarig bestaan van HGC. Twee dagen met een vol programma van evenementen voor de jeugd, top, senioren, leden en oud-leden én de vrienden van HGC. Na een prachtige dag voor de jeugd en lijnteams op zaterdag stond de zondag in het teken van tophockey.

Oud-Heren 1 HGC opende het programma met een wedstrijd tegen de mannen van Oud-Heren 1 Klein Zwitserland (KZ). Wie zondagochtend, de tweede dag van het Lustrumweekend, de moeite genomen had om 10.45 uur op HGC aanwezig te zijn, kon daar getuige zijn van de opmaat naar een geweldige HGC-dag.

Het team van HGC bestond bijna helemaal uit spelers die in 1996 voor het laatst kampioen van Nederland werden met HGC. Een paar namen: Guus Vogels, Bram Lomans, Stephan Veen (ja, de vader van huidig Heren 1 speler Lucas Veen), Jan Willem Neuberg, Dirk Loots, Marc Delissen.
Het begeleidingsteam bestond uit toenmalig coach Maurits Hendriks, diens assistent coach/trainer Sonja Thomann, fysio Han Kees Vriesendorp (ja ook toen al) en manager Hortense Dicke – van Lennep.

Iets ouder geworden, soms iets strammer, maar bij vlagen weer fantastisch hockey van deze sterren van weleer. Ondanks het sterke team dat KZ op de been had gebracht, ook met coryfeeën uit die tijd, gaf HGC de Steenbokken een hockeyles. Er werd met 5-0 gewonnen.

Achterste rij vlnr: Daan, Han Kees, Colin, Maurits, Speedy, Marc, Tycho, Hortense, Sonja.
Voorste rij vlnr: Dirk, Neu, Troe, Brian, Guus, Stephan (de vader van Lukas Veen uit Heren 1),
Marchee, Bram, Michel (de oom van Lukas Veen uit Heren 1)


Na deze wedstrijd ontving het Bestuur, op de inmiddels zonovergoten Roggewoning, een groot aantal Ereleden, Leden van Verdienste en Gazellen. Onder het genot van koffie met echte HGC-taartjes gaf Robbert Delissen op zijn bekende enthousiaste en deskundige wijze een uitleg over de komende wedstrijd van Dames 1 tegen Oranje-Rood.

De wedstrijd van Dames 1 HGC was spannend, maar liep zoals inmiddels bekend, uitstekend af. Een hele belangrijke winst voor de Dames. Na afloop van de wedstrijd werd er uitvoerig gehuldigd. HGC voorzitter Gorrit-Jan Blonk verraste speelsters uit beide teams met bloemen en een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte mini-stick voor de diverse Oranje medailles, die in de afgelopen tijd waren gewonnen. Daaronder natuurlijk de Europese Kampioenschappen en de Olympische Spelen in Tokio, waarbij bijzondere aandacht uitging naar de captain van het Nederlands damesteam dat op daar won, sinds kort "onze” Eva de Goede.

Hierna werden de gasten van het bestuur onder het genot van heerlijke broodjes wederom door Robbert Delissen uitvoerig voorgelicht over de belangrijke stadsderby van Heren 1 HGC tegen KZ. Om tegenstander KZ niet wijzer te maken werd deze presentatie achter gesloten deuren in Het Oude Café gehouden.


De uitslag was natuurlijk geweldig, maar H1 HGC heeft het HGC-publiek wel in spanning gehouden. Ook hier werden na afloop diverse spelers van zowel HGC als KZ gehuldigd voor het behalen van internationale medailles. Hier helaas geen Olympische medaillewinnaars, maar uiteraard kreeg HGC captain Seve van Ass, wel de zeer verdiende bloemen en het "stickje” voor het behalen van de Europese titel met Oranje.


Na afloop werd er nog lang nagepraat over de door voorzitter Blonk aan het begin van de dag zo vurig uitgesproken en vervulde wens om 6 (competitie)punten als verjaardagscadeau binnen te halen. Het was weer een ouderwets gezellige HGC-dag! Eindelijk weer met gezellig veel publiek langs de lijn en na afloop een geanimeerd samenzijn op het terras. Een aantal mensen genoot van een heerlijk door Erik bereid Thais buffet.

Uiteraard veel dank aan allen, bestuur, Hans, Erik en vrijwilligers, die deze geweldige dagen hebben mogelijk gemaakt!


Klik HIEROP voor meer sfeerfoto's.

(alle foto's © HGC)


 

 

HGC TV