Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC 2 wedstrijden, 3 punten

26-3 Donderdagavond 18 maart 2021

H1 HGC - Hurley  2-1

Het was een avondwedstrijd, het was koud, maar de fans konden via de Live Stream alles volgen. We gaan er kort over zijn hier. In de 15e minuut werd HGC wakker geschut door de 0-1 van Hurley. Ja HGC speelt met een nogal gehavend team, maar tegen Hurley, met alle respect, mag je toch wat verwachten van HGC. Dus de immer rappe Pelle Vos zorgde in de 21e minuut voor de 1-1. Maar het duurde nogal lang voordat HGC de teller op 2-1 wist te zetten, dankzij Maico Casella in de 40ste minuut. Dan heb je er toch nog 30 te gaan. Billenknijpend hebben de fans achter de monitor gehangen en met een zucht van verlichting waren de 3 punten waar ze thuis horen, bij HGC.

Zondag 21 maart 2021
H1 HGC-Bloemendaal 0-2

Kijk dan krijg je een wedstrijd waar de pessimisten van denken "wat een zware wedstrijd...kansloos". Maar hoezo? Bloemendaal had juist laten zien dat er zelfs bij hen enige metaalmoeheid kan optreden. Toegegeven, als je daar gebruik van wil maken, moet je als HGC wel op volle sterkte en optimale veldbezetting paraat zijn. En dan kan je winnen. Het werd live uitgezonden door NOS Studio Sport dus de fans van beide teams konden thuis een enorme leuke wedstrijd zien, waarin Bloemendaal en HGC elkaar weinig ruimte gaven. Er was, dachten we geen enkele strafcorner aan enige zijde. Het bleef dan ook verrassend lang 0-0. HGC had zeker vele cirkelpenetraties maar die werden helaas niet effectief benut. En ook nu weer mag gezegd dat HGC doelman Sam van der Ven instrumenteel was in het zeer lang houden van de 0-0. Ja, Budgeon deed weer mee en ook Piket was er weer. Iedereen zocht naar die kans om te scoren. In minuut 57 en 66 !! was het Bloemendaal dat maar liefst twee kansen wist te benutten en HGC toch op verlies zette. Ja een gelijkspel leek binnen bereik, maar het was anders. Het waren vanzelfsprekend hele belangrijke punten die niet gepakt konden worden. H1 HGC staat nu op de 5e plek van de ranking, één punt verwijderd van de nummer 4. Dus het kan nog en er zal alles op alles gezet moeten worden om die play-offs te bereiken.

Zondag 28 maart om 14.45 u
H1 Oranje Rood - HGC

volg het allemaal via de live stream van Eyecons.
Het wordt vanzelfsprekend weer een belangrijke wedstrijd. HGC steunt op afstand het team!