Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC verliest in de laatste minuut van Nijmegen

8-5

Sommigen noemen het een zeperd, anderen een misstap en een zure dobber. Het was het allemaal net niet in Nijmegen op zondag 5 mei. HGC kwam vrij gemakkelijk op voorsprong in de 20e minuut uit een corner-variant, die door Nicole van Jaarsveld via een tip-in gescoord werd. Alweer de negende goal dit seizoen voor Nicole.

Op jacht naar een grote uitslag en werken aan het doelsaldo ging HGC fanatiek in de aanval. Kansen waren er voor Karlijn van der Linden, Elsemieke van Aken en Floor Borstlap maar het doel werd niet gevonden. De vele corners van HGC misten net wat kracht en geluk in de afwerking. De scherpte en het samenspel waren net niet van het niveau wat we gewend zijn van dit goed goed spelende team.

Met een 0-1 voorsprong zocht HGC de kleedkamer op en na rust stond het team te trappelen op het veld om weer te mogen beginnen. Nijmegen nam alle tijd en liet op zich wachten.

Tegen de verhouding in was het Nijmegen, die wist te scoren in de 38e minuut. Een gelijkspel, was niet waarvoor HGC afgereisd was, dus de HGC dames bleven jagen. Nijmegen was al blij met een punt en had niets meer te verliezen. Het publiek ging achter het team staan en de luid schreeuwende coach moedigde de meiden aan om vol door te gaan. Dit alles of niets offensief van Nijmegen resulteerde in een doelpunt 1 minuut voor het einde van de wedstrijd. ( waar heb ik dat deze week nog meer gezien)

Er is nog niets verloren de tweede en derde plaats blijven in zicht. Zondag komt Push op bezoek. Push vecht tegen directe degradatie en wist knap met 2-0 van HIC te winnen afgelopen zondag. Het belooft weer spannend te worden. Er staat voor beide ploegen veel op het spel.

Kom naar de Roggewoning en moedig de dames aan in de strijd om plek twee of drie.

Eerste kans was voor HGC - Elselieke van Aken

Nicole van Jaarsveld op jacht naar de tweede goal

Floor Borstlap speelde vandaag haar laatste wedstrijd voor HGC -  Dank je wel Lappie nr.21 en veel succes met studie en veldwerk