Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Samen op weg naar een financieel gezonde club

18-4

Gisteren, woensdag 17 april 2019, hebben de aanwezigen bij de bijzondere ALV ingestemd met een eenmalige financiële bijdrage om de club zo snel mogelijk weer financieel op de rit te krijgen.

 

In januari bleek dat de financiële situatie van HGC slecht is. Sinds 2011 komt structureel minder geld binnen dan is uitgegeven, met als uitkomst negatieve resultaten en oplopende schulden. Een onwenselijke situatie voor onze club.

 

Een onafhankelijke financiële commissie heeft de situatie in kaart gebracht en advies uitgebracht over mogelijke stappen. Daarnaast is in februari een nieuw bestuur geïnstalleerd.

 

Financiële maatregelen op korte termijn

Het nieuwe bestuur heeft per direct een aantal boekhoudmaatregelen genomen. Zo wordt iedere factuur pas betaald nadat hij door drie bevoegde personen is getekend. Daarnaast worden de kosten met minimaal 15% verminderd – met uitzondering van de breedte teams; daar komt extra geld en aandacht voor.

 

Het bestuur zal regelmatig verantwoording geven aan een onafhankelijke Raad van Toezicht inzake het beleid en de budgetten. Op basis van het advies van de financiële commissie gisteren een financieel plan gepresenteerd met de eerste stappen naar een toekomstbestendige club. Tijdens de bijzondere ALV zijn de aanwezigen bijna unaniem akkoord gegaan met de volgende eenmalige bijdrage per lid. Eind april worden de onderstaande bedragen éénmalig in rekening gebracht.23 mei ALV: Samen ambities waarmaken

Op 23 mei aanstaande staat de volgende ALV gepland. Het bestuur komt tijdens deze vergadering met een Plan van Aanpak voor een toekomstbestendige club op basis van de uitkomsten van de onder de leden gehouden enquête en het advies van de financiële commissie.

 

Contact

Het nieuwe bestuur realiseert zich dat er leden zijn die naar aanleiding van dit bericht mogelijk vragen hebben. Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op: [email protected] of 070 – 515 61 45.

 

Met z’n allen zijn we HGC, een familieclub met jeugd-, breedte- én tophockey. We hopen dat iedereen juist ook in deze tijd wil nadenken wat hij of zij wil en kan betekenen voor onze mooie club.

 

Gorrit-Jan Blonk (voorzitter)

Annemieke Hilders (secretaris)

Jan Hein Baken (penningmeester)

Marco Bos (sponsoring)

Mark van Loon (tophockey)

Robert Sonneveldt (accommodatie)

Saskia Kapinga (communicatie).

Adeline van der Kolk (jeugd A, B, C)

 

De functies voor jeugd (D, E, F) en senioren worden naar verwachting op korte termijn ingevuld.

 

HGC TV