Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

basisopleiding knhb goed bezocht!

12-4

Afgelopen week hebben ca. 40 deelnemers de Basisopleiding training geven en coachen van de KNHB succesvol afgerond. Een eerste stap op weg naar een betere begeleiding en opleiding voor onze Jeugdspelers gebaseerd op het nieuwe beleid van de KNHB: 6x vooruit in hockey! (zie voor meer informatie; 

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/verenigingsondersteuning/visie-op-de-ontwikkeling-van-hockeyers)

 

Onder leiding van Jack Jacobs van de KNHB zijn 3 workshops gehouden over ‘coachen en training geven’ als startpunt voor het verhogen van de kwaliteit van onze begeleiders/trainers om onze jeugd daarmee beter te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling als hockeyer maar ook als mens. Met het beleven van ‘plezier’ voorop.

 

Vanaf volgend seizoen wil HGC dit ook implementeren bij de F en E lijn en in de seizoenen erna langzaam uitrollen naar de C en D lijnen. Onder leiding van onze nieuwe TD: Helen Lejeune wordt nu gewerkt aan een plan van aanpak voor komend seizoen, waarin het breedmotorisch opleiden en spelgericht trainen centraal zal komen te staan.

 

Uiteindelijk zullen ouders/jeugd spelers die als trainers en coaches fungeren, intensiever worden ondersteund waardoor de kinderen een betere opleiding krijgen en ook meer plezier aan hockey gaan ervaren.

 

Een eerste stap is gezet! Er volgen er meer!

Mocht je deze workshops hebben gemist? Niet getreurd, we gaan het intern olv Helen Lejeune en andere opleiders binnen HGC  herhalen en uitdragen!

 

HGC TV