Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Begeleiding Dames 1 HGC 2019-2020

27-3

Het bestuur van de Haagse hockeyclub HGC maakt bekend dat het nieuwe begeleidingsteam voor seizoen 2019-2020 rond is. Er is voor gekozen om de begeleidingsstaf samen te stellen uit mensen die al geruime tijd bij de club actief zijn.De opvolgster van de huidige coach, Robert-Jan de Vos, wordt Yara Casteleijn (30). Yara is al 3 jaar succesvol coach van Meisjes A1 HGC en daarvoor meerdere jaren speelster in Dames1 HGC. Met Meisjes A1 werd ze in 2017 landskampioen. In 2018 werd na shoot-outs verloren in de finale en behaalde het team de tweede plek in Super A. Momenteel is het team in de race voor een top drie plek in de landelijke competitie voor Meisjes A.

HGC neemt ook afscheid van de huidige assistent-coach, Merel de Blaey, die een zeer positieve rol heeft gehad in de ontwikkeling van de speelsters in het huidige team.

Yara zal worden geassisteerd door Ewout Buijs, die al meer dan 10 jaar actief is bij HGC, verantwoordelijk voor de Topjeugd. Buijs was ook assistent trainer/coach in het seizoen dat Meisjes A1 de landstitel wist te veroveren.

Verder zullen oud-internationals en HGC-iconen zoals Bram Lomans en Robbert Delissen een belangrijke rol krijgen bij de trainingen van het eerste damesteam.

De club is zeer dankbaar voor de grote inzet van Robbert-Jan de Vos en Merel de Blaey voor Dames 1 in de afgelopen jaren.

Dames 1 HGC heeft de ambitie om dit jaar zeker de play-offs te halen. Met een derde plek in de spannende promotieklasse ligt alles nog open.


SPONSOR DAMES 1 HGC 

HGC TV