Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

D1 HGC kan niet doordrukken in streekderby tegen KZ

26-3 In de eerste helft drukte HGC direct een stempel op de wedstrijd en liet het zien waarom ze meedraaien in de top van de promotieklasse. Veel balbezit waarbij de bal bleef rondgaan en enkele gevaarlijke cirkelpenetraties. Er waren voldoende kansen voor HGC maar in de afronding wilde het nog niet lukken.

Kort na rust scoorde Laura Barden de 0-1 en HGC wist dat er meer in zat. KZ ging voluit en wist maar liefst 13 corners te forceren. De tiende corner leverde een strafbal op. De goed verdedigende keepster Anke van Goudoever wist deze bal te stoppen.
Corner nummer elf voor KZ was de genadeklap voor HGC en aanvoerster Lisa Harteveld. Twee minuten voor tijd was daar de 1-1. Jammer dat er geen VAR is, want bij het zien van de videobeelden zou de scheidsrechter wellicht anders geoordeeld hebben.
Het voelde voor HGC als onnodig verlies. KZ was blij met een punt.

De derde plaats op de ranglijst blijft behouden. Volgende week komt Tilburg op bezoek. Een team dat sterk gegroeid is tijdens het seizoen en afgelopen zondag met 4-0 HIC verslagen heeft. Tilburg staat op drie punten van HGC.
De HGC dames zijn er klaar voor en met jullie steun beloofd het weer een mooie strijd te worden. Tot zondag thuis langs de lijn.