Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Verslag HGC MC8

2-12

Zaterdag kwart over één druppelen de dames van MC8 een voor een binnen voor de laatste veldwedstrijd voor de winterstop.  Het is waterkoud. 

Nadat we de opstelling klaar hadden melde zich opeens Lars van heren 1 die ons vandaag komt bijstaan. Een verrassing voor ons, omdat we de mail compleet gemist hadden.

Lars maakte meteen kennis met het breedte hockey.  Een speelster had haar bitje niet bij zich en ging dus maar keepen. De oorspronkelijke keepster had geen tenue bij zich dus er moest eerst omgekleed en uitgewisseld worden, hierbij ondersteund door de helft van het team. Dientengevolge stond er 10 minuten voor de wedstrijd nog maar een fractie van het 14-koppige team op het veld en kwam er verder weinig terecht van een degelijke voorbespreking.  Een gemiste kans.

In plaats daarvan hielden de coaches een kort overleg met Lars.  Hoe staan jullie in de competitie? Onderaan...  En vandaag?  Zware tegenstander....  En hoe willen jullie spelen?  Zo makkelijk mogelijk: veel forehand, pushen ipv slaan en achterhoede moet mee aansluiten en voorhoede mee verdedigen. Nou daar kon Lars wel wat mee.  

De eerste helft ging van start na kort inspelen en zonder lange voorbespreking.  Al snel vielen de doelpunten ons om de oren. In de rust nam Lars het woord en tekende op ons team bord hoe er gespeeld moest worden - geheel in lijn met wat we eerder hadden doorgesproken.  De aandacht van de dames was bovengemiddeld en in de tweede helft stonden we beter scherper op het veld. Niet dat we iets aan de score hebben kunnen veranderen maar we kwamen wel dicht bij.  Het tegendoelpunt hing steeds in de lucht maar bleef helaas uit. 0 - 6 .... Jammer maar we hebben een dikke huid inmiddels en spelen nog steeds met veel plezier iedere wedstrijd een beetje beter!  

Na de wedstrijd zijn we nog op de foto gegaan ter afsluiting van het bliksembezoek van Lars. Stiekem hopen de dames erop op deze manier nog eens in de galerij der groten te verschijnen met een mooie foto in het clubhuis.

Bezoekersregistratie
 

HGC TV