Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

Heren 1 HGC wint van SCHC met 6 - 1

17-10

14 oktober 2018,  H1 HGC - SCHC: 6 - 1

Het was weer een stralende dag op de Roggewoning met veel HGC supporters op de been om Heren 1 in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop in actie te zien. Goede sfeer ook, mede door de immer service gerichte "Pink Ladies" die met veel plezier de drukke buitenbar beheerden. Dank daarvoor dames!

Kwamen de HGC supporters naar HGC met het idee "dat SCHC, daar winnen ze wel even van!"? Ja,  SCHC zit in wat heet "de kelder van de hoofdklasse", maar de ervaring uit recente seizoenen leert dat Heren 1 HGC soms knap moeite had met teams, waarvan men zou denken "dat fiksen we wel even". Dus het motto was ook vandaag met focus en letterlijk doeltreffend hockeyen, aanvallen, niks weggeven. En dat deed HGC ook. Natuurlijk ziet coach Paul van Ass nog wel dingetjes die hij niet OK vond, maar HGC liet tegen HGC duidelijk zien heer en meester te zijn in eigen huis. In minuut 4,8 en 11 scoorden resp. Jackson, van Ass en van Tongeren: 3-0. De toon was duidelijk gezet. In de 25e minuut scoorde Seve van Ass uit een strafcorner: 4-0. Na rust wist SCHC inde 38e minuut te scoren: 4-1. Maar dat was het dan wel. HGC domineerde en bleef aandringen. Al 10 minuten later scoorde van Tongeren 5-1. Toen dacht Möhlmann dat hij ook de topscorerlijst van HGC wat wilde bijschrijven zijn 6e dit seizoen: 6 - 1. Dat was de eindstand. HGC deed wat het moest doen. Het publiek had een mooie middag.

Voor meer achtergrond kan men het artikel lezen dat in TROUW stond op 15 oktober, waarin zowel coach Paul van Ass en captain Seve van Ass aan het woord komen KLIK HIEROP

Een mooie middag hadden ook de 2 Mini's van de Week, Berend Bokma de Boer en Alex Cerutti uit J8E1. Ze waren betrokken bij de inloopoefeningen etc. Maar ná de wedstrijd waren we hen kwijt. Dan maar geen groepsfoto, maar echte "actiefoto's" van hen.

Nu op naar de laatste wedstrijd vóór de vroeg vallende winterstop:

21 oktober 2018, 14.45 u Heren 1 BLoemendaal - HGC

HGC-ers , kom naar 't Kopje in Bloemendaal en moedig ons team aan. Waarom zou HGC niet winnen?

(alle foto's Rik Komor © HGC)

• Met een gemiddelde van bijna 4 doelpunten per wedstrijd is HGC na 10 speelronden de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse Heren.
  • Ashley Jackson is de topscorer in de Hoofdklasse Heren.