Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Een sportieve oproep aan u allen

10-10

Het hockeyseizoen is alweer een paar weken onderweg en iedereen kan weer volop van het spelletje genieten. 


Hockey is een teamsport waar plezier op nummer 1 staat voorzien van een gezonde portie ambitie om het beste uit jezelf en het team te halen. Dat wil je laten zien in een goede prestatie al of niet met winst aan het einde van de wedstrijd. Vele vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Zo zijn er trainers en coaches, managers en cluborganisatie, maar ook arbitrage en Commissie Sportiviteit & Respect. Deze laatste twee werken ook als vrijwilliger en proberen dat alles volgens de regels en ordentelijk verloopt. 


Het is helaas toch ook nu alweer vroeg in het seizoen opgevallen dat scheidsrechters soms zowel binnen als buiten de lijnen onfatsoenlijk worden bejegend. Dit door zowel spelers, coaches en ouders. Dit kan niet de bedoeling zijn. Als ouders willen wij u vragen om u niet met het spel binnen de lijnen te bemoeien en dus ook geen commentaar op de scheidsrechters te geven. U bent toeschouwer en dat woord zegt genoeg. Ook van spelers en coaches verwachten wij fatsoenlijk taalgebruik en sportief gedrag. 


Bij het begin van het seizoen is dit ook in onze gezamenlijke campagne met de andere Haagse hockeyclubs nog eens aangestipt. Als commissie Sportiviteit & Respect doen we een beroep op u allen om ook het komende seizoen sportief te laten verlopen met wederzijds respect en fatsoenlijk gedrag.


Commissie Sportiviteit & Respect

 

HGC TV