Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

D1 HGC komt als sterkste uit de strijd tegen fel spelend HIC

9-10

Twee maal kwam het team van HIC uit Amstelveen op voorsprong. Maar HGC toonde zich strijdlustig. De laatste ontmoeting, eind vorig seizoen was de strijd om een plek in de play-offs, wat HGC toen in twee winstpartijen wist af te dwingen.

Dit seizoen heeft HIC zich versterkt en het werd al snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, tegen dit verdedigend ingestelde team.

HGC had veel balbezit, maar kwam niet in de flow en miste de precisie bij het aannemen en passen.
Er werd in de cirkel niet echt gevaar gecreëerd, het was een spelletje duelleren en veroveren op het middenveld.
Eerste gevaar van HIC kwam uit een corner en dat leverde de 0-1 op. Dit betekende voor HGC dat de turbo erop moest en er een tandje bij moest. Met een fraaie versnelling langs de lijn van Femke Bijen bracht ze de bal over rechts de cirkel in om op maat Julie Sytsema de bal aan te spelen. Julie aarzelde geen moment en haalde vol uit. De 1-1 stond vijf minuten voor rust op het scorebord.

Na een uitgebreide sproeibeurt van het waterveld, was het zoeken naar de juiste tactiek tegen het verdedigende HIC. HIC haalde meerdere corners en scoorde na zes minuten spelen hun tweede doelpunt uit een rebound- corner. HGC keek weer tegen een achterstand aan en toonde strijdlust. Een sterke tien minuten speelde zich volledig af op de HIC helft.

In een volle cirkel speelde Nicole van Jaarsveld een hoge terugspeelbal van de keepster met overtuiging het doel in. De 2-2 was een feit.
Met nog 25 minuten op de klok ging HGC op jacht naar de winst. Al na vier minuten scoorde Karlijn Scheepens uit een corner die aangegeven werd door Elselieke van Aken. De 3-2 èn de voorsprong. In de laatste fase van de wedstrijd waren er nog wel kansen over en weer maar werd er niet meer gescoord.

In deze nieuwe Promotie klasse worden veel wedstrijden op één doelpunt beslist. Het zal in deze poule waarschijnlijk spannend blijven tot het einde van de competitie.

Volgende week uit naar Almere, ook een ploeg die tot het uiterste gaat. Alle steun langs de lijn wordt zeer gewaardeerd

De 1-1 Julie Sytsema op aangeven van Femke Bijen