Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC "zespunter" weekend

24-9

21 september 2018 H1 Pinoké - HGC : 2 - 4

Zoals eerder gemeld hadden  coach en team de pest in dat gelijke spel tegen Den Bosch op 16 september j.l.. Dat zette druk op de wedstrijden die er aan kwamen . Uit tegen Pinoké moest natuurlijk gewoon gewonnen worden. Er waren best veel HGC-ers op de been deze vrijdagavond. Dramatisch weer met windvlagen, hoosbuien en zelfs hagel. Het weerhield de HGC-mannen er niet van om op de 3 punten te jagen. Na acht minuten was het al 0-2 op het bord dankzij een succesvolle strafcorner door Ashley Jackson en een goal van Kenta Tanaka. De strafcorner van Jackson was wederom effectief:  0-3. Nick Budgeon tikte de 0-4 naar binnen. En toen gebeurde er iets waar coach van Ass helemaal niet van houdt: Pinoké kreeg de kans van HGC om binnen een minuut twee keer te scoren. De eindstand was dus 2-4. De eerste 3 punten waren veilig gesteld.

en 23 september 2018 H1 Almere - HGC: 0 - 4

Op zondag moest men weer aan de bak. Ook deze keer flinke regen die de gehele wedstrijd aanhield. En ja dan zijn er zelfs dan weer die trouwe HGC-supporters die in oliepakken en met plu's 70 minuten aanmoedigen. Hulde! De opdracht voor het team was onverminderd: 3 punten pakken! En het is bekend dat Almere verrassend uit de hoek kan komen. Dus op je hoede blijven en geen fouten maken is dan het devies. Het duurde even voordat HGC zijn eerste doelpunt kon noteren. het was alweer Ashley Jackson die in de 20ste minuut vanuit een velddoelpunt de 0-1 noteerde om in de 29ste uit een strafcorner 0-2 te laten noteren. Het blijft een "linke" stand en Almere zette alles op alles om te scoren. Sam van der Ven liet hen ook niet vanuit hun strafcorner zijn goal binnenkomen. Om de spannning er enigszins af te halen scoorde Dick Möhlmann in de 50ste en 66ste minuut en HGC kon met een zuivere 0-4, wederom 3 punten meenemen uit Almere.


de regen hield op toen de winst binnen was; tevreden begeleiding

Een echte "zespunter" zoals je die in enig weekend wil hebben. En das precies wat coach van Ass in gedachten had. Deze lijn moet nu met focus worden doorgetrokken naar wat komen gaat:

H1 HGC meets HCKZ: dé stadsderby terug na 9 jaar!

in mei 2009 degradeerde H1 HCKZ voor de 2e keer. Maar na 9 zware jaren is het team terug in de hoofdklasse. Dat is mooi. 

(H1 HGC is met H1 Amsterdam het enige team dat vanaf de aanvang van de hoofdklasse in 1973 onafgebroken in die klasse acteert!, nu in de 45ste editie.)

De clubs binden graag de sportieve strijd tegen elkaar aan én zijn bevriend met elkaar. Welkom terug dus!

KOM AANMOEDIGEN HGC-ERS!Zondag 30 september 14:45 u H1 HGC - HCKZ

na afloop Thé-dansant , Haagse hockeyfans kom allemaal


Topscorers: 2 wedstrijden

  

v.l.n.r. Ashley Jackson  2x sc,2x vd , Kenta Tanaka, 

   

v.l.n.r. Nick Budgeon,  Dick Möhlmann 2x

(foto's: Rik Komor©HGC)


Ashley Jackson is als vanouds weer topscorer in de hoofdklasse.

Stand per 9 september 2018

programma 30 september:

(bron www. hockey . nl)


Voor videosamenvattingen:

kijk naar "HGC TV" op website rechts of onderaan

Foto's:

Er zijn vanwege het dramatische regenweer géén Google albums met foto's van de wedstrijden van 21 en 23 september

sfeerimpressie na de winst in Almere:

 Floris van der Linden (links) en Kenta Tanaka (midden) met  zijn Japanse

 vrienden/supporters ; onder toeziend oog HGC voorzitter Tjeerd Boven

 

ook doelman Sam van der Ven  moest op de foto


 

HGC TV