Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC wint overtuigend in Rotterdam 2-6

12-9

Het Heren 1 team van HGC moest dit weekend tweemaal spelen en punten vergaren!

Na het nipte verlies thuis tegen Oranje Rood (4-5) en winst uit tegen Tilburg (1-3) op 2 september, was het voor coach Paul van Ass belangrijk dat er goede zaken gedaan werden dit weekend. Paul van Ass, oud-bondscoach is weer terug op "zijn" HGC en heeft een vernieuwd sterk team op de been gebracht. Paul, was eerder succesvol coach van Heren 1 en ook Dames 1, is oud-voorzitter en erelid van HGC. Hij wil H1 HGC weer echt op de play-offs plek krijgen. Onder de nieuwe aanwinsten o.a.: weer terug op HGC Seve van Ass, Oranje speler en captain, de Engelse sterspeler Ashley Jackson (jaren terug ook al bij HGC), de Belgische internationals en spitsen Tanguy Cosyns en Maxime Plennevaux en de Japanse international en spits Kenta Tanaka. Seve van Ass is captain, Floris van der Linden hersteld na een knie-operatie en Ashley Jackson zijn co-captains. En natuurlijk zijn er nog de vaste HGC waarden zoals Oranje keeper Sam van der Ven, Dick Möhlmann, Pelle Vos, Willem Rath, Australiër Nick Budgeon, Steijn van Heijningen en jong talent.

7 sept 2018: H1 HGC - Amsterdam 0 -2Op vrijdagavond werd thuis Amsterdam ontvangen. Er waren vele HGC supporters, die ook wat regenspetters doorstonden. Hoewel HGC lang en vaak de bovenliggende partij was, werd er uiteindelijk thuis op de Roggewoning helaas met 0-2 verloren. Mooi en goed hockey, maar voor HGC geen rendement. Het moet gezegd dat de maar liefst 9 toegewezen strafcorners niet benut werden, mede omdat de doelman van Amsterdam zijn doel kundig schoon hield.

9 sept 2018: H1 Rotterdam - HGC 2 - 6

  

Na de teleurstelling van vrijdag moest er dus op zondag 9 september tegen HC Rotterdam iets neergezet worden door Paul van Ass en zijn mannen. En dat is precies wat er gebeurde. De openingstreffer na 15 minuten uit een strafbal door captain Seve van Ass zette de toon. Hij scoorde daarna ook de 0-2. Olivier van Tongeren maakte de 0-3 vóór rust. Na rust was er een schitterende goal van Ashley Jackson 0-4 !In de 57ste minuut sloeg Dick Möhlmann toe: 0-5 en de jonge, van Hattem overgekomen, Karst Timmer (rechts op foto) dacht "nu sla ik ook toe in de hoofdklasse": 0-6. De stemming zat er in bij de HGC-supporters. Het thuispubliek dacht "wat gebeurt hier?". Vlak vóór het eindsignaal wist HC Rotterdam toch tweemaal te scoren. Eindstand 2-6. Drie mooie punten voor HGC. En een mooi debuut van Kenta Tanaka in de Nederlandse hoofdklasse. Hij kreeg al veel aandacht in de pers (klik hierop voor een NRC artikel)

Lees ook de webartikelen op www.hockey.nl. Een terugblik en een stuk waarin Seve van Ass aan het woord komt.

Op zondag 16 september om 14.45 uur wordt thuis Den Bosch ontvangen. Kom, als 't even kan, lopend of op de fiets naar HGC!

Topscorers:

op 7 september werd helaas niet gescoord door HGC

9 september '18

    

v.l.n.r. Seve van Ass 2x , Ashley Jackson, Olivier van Tongeren

  

v.l.n.r. Dick Möhlmann, Karst Timmer (foto's: Rik Komor©HGC)


Stand per 9 september 2018


programma 16 september:


(bron www. hockey . nl)


Voor videosamenvattingen

kijk naar "HGC TV" op website rechts of onderaan 

 

Foto's:
Voor een Google album met foto's van de wedstrijd van 9 sept
(Het zijn veel foto's, tbv de spelers zelf)


Kenta Tanaka in actie

 

Steijn van Heijningen aan de bal


Er moest ook goed verdedigd worden


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV