Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 Teamweekend Middenbeemster

5-9

Vrijdag 17 augustus 9:00 uur, daar stonden we dan met al onze tassen in het clubhuis. Zonder enig idee wat ons te wachten stond, hadden we alle ingrediënten van de paklijst keurig bij ons. Van opblaas-krokodil (inmiddels genaamd Karel de kroko) tot skipak, van ansichtkaart tot Ajax shirt. Eindelijk kregen we dan de eerste activiteit te horen: schoonmaken. Geweldig. Haha nee het was leuk, we moesten namelijk ons eigen stinkhok omtoveren tot een geliefde, frisse kleedkamer. Dat doen we graag en we mochten brainstormen over vernieuwing van onze kleedkamer.

D1 HGC op bezoek bij CEO Robert-Jan Voerman

Na deze fenomenale aftrap van het teamweekend, gingen we dan eindelijk écht de deur uit. Volgende stop: een meeting met onze shirtsponsor VOERMAN INTERNATIONAL. We werden ontvangen in de conference room. Tijdens de lunch kregen we een presentatie over het verhuisbedrijf en werden we voorgesteld aan Innocent Mbabali een hockeycoach uit Oeganda.

Voerman is sponsor van de Hockey Dreams Foundation  http://www.hockeydreams.nl/  het doel is dmv. hockey, kinderen en coaches in Afrikaanse landen een betere toekomst te geven. Er volgde een interessante rondleiding door het kantoor en magazijn. Buiten werden nog teamfoto’s en opnames met een drone gemaakt. Het was een indrukwekkend, geslaagd bezoek. Voerman International, bedankt!

Vervolgens werd elke auto een team en moesten we aan de hand van aanwijzingen via WhatsApp bij de eindbestemming zien te komen. De begeleiding had ons wijs gemaakt dat we WhatsApp contact hadden met ene Tasma uit Delhi. Achteraf schamen we ons voor onze naïviteit. Zaandam, Monnickendam, Broek in Waterland... Elke tussenstop was een waar genot. Eenmaal aangekomen in het pittoreske Middenbeemster, na het gevecht om de beste bedden, mochten we aanvallen. Het Chinese buffet was alles wat we op dat moment nodig hadden. Na het eten maakten we er een gezellige avond van.

Julie, Floor, Esmée en Loes: foto-opdracht voor de AmazingPlaces Holland App

8:00u, ontbijt. Vooral onze keepster Anke was hier erg blij mee. Een fijne teamsessie volgde, waar we een goede start hebben gemaakt voor aankomend seizoen. Teambinding en zelfreflectie stonden centraal. Er zijn weer flinke stappen gezet en dat allemaal zonder op het veld te staan. Na deze sessie was het tijd voor de lunch: pannenkoeken. Ons huis stond naast een oer-Hollandse molen, waar we een rondleiding kregen van twee oude mannen die vol passie vertelden over de werking en het verleden. Uiteraard hebben we het meel afkomstig uit deze molen gebruikt voor onze pannenkoeken.

De accommodatie in Middenbeemster onder de Molen

Na de lunch was het tijd om het huis uit te gaan. Achter elkaar aanrijdend kwamen we aan bij de Escaperoom! Een activiteit waar we enorm van hebben genoten. Drie teams, geen enkel team ontsnapt. We weten nu wel wat we moeten trainen dit jaar. Weer in het huis aangekomen, begon de kookwedstrijd. In teams moesten we een gerecht maken met de pasta die we kregen. Eén voorwaarde: alleen ingrediënten waarvan de beginletter in een van de voornamen van je team voorkomt zijn toegestaan. Een hele opgave, hebben we gemerkt. Desondanks, de gerechten waren van grote klasse. Nu was het toch echt tijd voor de bonte avond: dé ontgroening van Isabella, Annefrans, Laura en stafleden Yara, Merel en Marc. We hebben onwijs genoten van hun adembenemend mooie hilarische optreden. We sloten de avond af met twee potjes Weerwolven. Inmiddels is het hele team verslaafd.

Gameday! Sunday, Terriërs uit stond op het programma. Met de nadruk op ‘uit’. Eenmaal in de auto’s, weer allemaal keurig achter elkaar aan, kregen we een bericht van Marc: "PROBLEEM, allemaal naar HGC!!!’’. Nadat iedereen zich afvroeg of we hem deze keer wél konden vertrouwen, bleek dat het geen grap. Op HGC hebben we uiteindelijk een goede wedstrijd gespeeld, waarin we weer vooruitgang hebben geboekt. Eindstand: HGC 1 - 0 Terriërs.

Het was een zeer geslaagd weekend. En Laura onze Australische aanwinst weet inmiddels waar Nederland voor staat: broodje kroket, klompen, hagelslag, pannenkoeken, molens en koeien. Of we daar blij mee zijn is een tweede.

We hebben veel zin het nieuwe seizoen, we rekenen weer op jullie steun en gaan er een mooi jaar van maken. Tot zondag langs de lijn!

Liefs, Dames 1

Bijlage

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV