Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 HGC ziet Hoofdklasse droom in rook opgaan

8-6

Heel frustrerend om goed te hockeyen, kansen te creëren en toch te verliezen.

Coach Robbert-Jan de Vos kon het niet geloven, Bernice van Aken was vooral boos, Lisa Harteveld was teleurgesteld. Sport is emotie en ieder gaat op zijn eigen manier met verlies om.
HGC heeft goed gespeeld, goed hockey laten zien en was zeker niet de mindere ploeg. De flow was er net niet helemaal, tegenstander Huizen speelde een defensief spelletje waardoor HGC meer moeite had dan normaal om de verdediging te verrassen.

HGC kwam terecht op voorsprong in de 20e minuut door een rebound uit de corner van Karlijn Scheepens. Huizen maakte de gelijkmaker vijf minuten later. Daarna kon het alle kanten op. HGC hield vertrouwen en bleef gecontroleerd spelen.
Ook na de 2-1 in de 58e minuut leek er nog weinig aan de hand.
In de resterende speeltijd lukte het niet om te scoren. Huizen sprong een gat in de lucht na het eindsignaal en vierde de overwinning met bubbels en bloemen.

De speelsters van HGC kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen, waarin ze mooi hockey hebben laten zien. Met maar liefst 79 doelpunten het meest scorende team in de overgangsklasse. De supporters zijn trots en hebben genoten van dit hardwerkende team, waarin jeugdspelers de kans krijgen zich te ontwikkelen en iedereen klaar staat om elkaar te helpen.

Troostprijs dit seizoen is de promotiepoule. Deze nieuwe poule wordt gevormd uit de top zes van de Overgangsklasse A en B. Volgend seizoen dus meer wedstrijden op niveau en als beloning directe promotie naar de hoofdklasse voor de nummer 1. 

De zomer gebruiken om alles te verwerken en na de zomer weer fris en met goede moed en misschien wat versterking beginnen aan seizoen 2018-2019.

Karlijn ScheepensDe
scrimmage met tegendoelpunt

 
Anne Abendroth op volle snelheidHet eindsignaal:vreugde en verslagenheid 

Voor fotoalbum klik hierNoot van de webmaster:
Anja (van Jaarsveld) heel veel dank namens Dames 1, mijzelf en de vele lezers voor de wekelijkse verslagen van de wedstrijden van Dames 1 in het afgelopen seizoen.  Niemand heeft gemerkt dat deze verslagen soms kwamen vanuit Argentinië, Portugal in plaats vanuit Wassenaar. Gelardeerd met topscoreslijst, haar foto's en die van Rob Abendroth.

Bijlage

Reacties

Victor Roos

Jammer
9-6-2018 @ 16:39:00

Tjeerd Boven

Hoi meiden, wat hadden jullie het verdiend...
10-6-2018 @ 01:23:23

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV