Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Ook Seve van Ass keert terug naar Heren 1 HGC

31-5

Het bestuur van de Haagse hockeyclub HGC is bijzonder verheugd dat ook Seve van Ass de selectie van Heren 1 HGC komt versterken. 

Seve (26), aanvallende middenvelder, debuteerde in de hoofdklasse bij Heren 1 HGC, op 16 jarige leeftijd in 2008. Hij speelde 5 seizoenen bij HGC, waarin hij met Heren 1 de finale van de play-offs haalde en in 2011 de EHL won. Het paste toen in zijn ontwikkeling om een stap te zetten. HGC zag hem node gaan. Hij ging spelen bij HC Rotterdam en behaalde met zijn team daar mooie resultaten. Na 5 jaar heeft Seve besloten om weer bij zijn oude club HGC te gaan hockeyen. Hij is van harte welkom op het oude nest.

In 2010 werd Seve geselecteerd voor Oranje Heren. Inmiddels heeft hij 128 caps. Hij was aanvoerder op het EK in Amstelveen najaar 2017 en hij zal aanvoerder zijn bij de komende Champions Trophy in Breda. Hij heeft in zijn Oranjetijd al mooie prijzen als lid van het Oranjeteam binnengehaald: World hockey league - 2014 Delhi - Goud, World Cup - 2014 Den Haag - Zilver, EK London - 2015 - Goud, EK Amsterdam 2017 - Goud. Bij de Olympische Spelen in Rio in 2016 viel Oranje helaas buiten de prijzen.

Marc Delissen, lid van de Commissie Tophockey HGC, zegt: "Vanzelfsprekend zijn wij enorm blij en trots dat Seve weer voor HGC gaat spelen. De komst van zo’n ervaren topspeler en international sluit goed aan bij de doelstelling om met Heren 1 mee te doen in de hoogste regionen van de hoofdklasse. Seve is eengrote aanwinst voor het team!"

 


 

HGC TV