Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

PERSBERICHT Versterking selectie Heren 1 HGC

25-5

PERSBERICHT HGC

Het bestuur van de Haagse hockeyclub HGC maakt bekend dat de volgende spelers de selectie van Heren 1 HGC komen versterken:

Tanguy Cosyns [foto bovenaan,©derden], 26 spits, afkomstig van Royal Daring Hockey Club, Belgisch international met 112 caps. Hij scoorde 5x tijdens het WK 2014 in Den Haag en ook 5x tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016, waar België zilver behaalde.

Max Plennevaux (24) spits afkomstig van Royal Léopold Club, topscorer van de Belgische competitie in het seizoen '16-'17. Hij scoorde 34 keer. Afgelopen seizoen speelde Max bij Real Club de Polo, Barcelona. Hij maakt vanaf 1 augustus deel uit van de selectie van het Belgische nationale team.

Kenta Tanaka (30) spits, Japans international en sterspeler, die een grote naam is in de Aziatische hockeywereld.

HGC is er tevens trots op het contract met HGC doelman Sam van der Ven [foto hiernaast ©HGC] te hebben verlengd. Sam, 26 caps, behaalde met Oranje Heren goud op het EK in augustus 2017 in Amstelveen. Reeds eerder was aangekondigd dat Ashley Jackson terugkeert naar HGC.

 

Coach Paul van Ass zegt: "Ik ben blij met de komst van de Belgische toppers en de ervaren Japanse spits. Met Tanguy, Max en Kenta krijgt HGC er drie spitsen bij van internationaal topniveau. Dat Sam en Ashley van grote waarde zijn voor het team, staat natuurlijk buiten kijf".


 

HGC TV