Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Dames 1 gaat Play Offs spelen voor een plaats in de Hoofdklasse.

7-5

Door de winst op Tilburg werd Dames 1 met nog een wedstrijd te spelen definitief 2ein haar poule. Hierdoor mogen zij 1 Play Offs spelen voor een plaats in de Hoofdklasse.

 

In twee rondes moet deze plek veroverd worden.

Eerst spelen de nummers twee uit de Overgangsklassen A en B volgens het "Best of Three” principe tegen elkaar.

De beste nummer 2 heeft twee keer het thuisvoordeel, in de tweede en eventueel derde wedstrijd. Omdat HGC de beste nummer twee is geworden spelen zij eerst uit en vervolgens thuis. Mocht een beslissingswedstrijd nodig zij, dan wordt die ook op de Roggewoning gespeeld. Op dit moment is nog niet bekend wie in Overgangsklasse A nummer twee zal worden. Dat kunnen Rotterdam of Victoria worden, maar ook HIC of MOP. Daar wacht nog een spannende laatste competitiedag. Meer daarover op Hockey.nl: https://goo.gl/kQAFLh

 

Mocht HGC deze 1e ronde als winnaar afsluiten, dan spelen zij ook volgens het "Best of Three” principe tegen nummer 10 uit de Hoofdklasse, Huizen. Als zij de 1e ronde verliezen speelt HGC volgend seizoen in de nieuw te vormen "Promotieklasse”. Deze Promotieklasse komt tussen de Hoofdklasse en de Overgangsklasse.

 

Als HGC de 1e ronde wint en dus tegen nummer 10 uit de Hoofdklasse speelt, dan spelen zij de 1e wedstrijd thuis, de 2e wedstrijd uit en een eventuele beslissingswedstrijd weer thuis.

Elke wedstrijd in bovenstaande promotie-/degradatiecyclus moet winnend worden afgesloten. Bij gelijk spel moeten shoot-outs de beslissing brengen.

 

Hieronder de data:

Ronde 1

  • 20 mei : HIC – HGC (1e Pinksterdag)
  • 26 mei : HGC – HIC (zaterdag)
  • 27 mei : evt. beslissingswedstrijd HGC – HIC

Ronde 2

  • 30 mei : winnaar ronde 1 – Huizen (woensdagavond)
  • 2 juni : Huizen – winnaar ronde 1 (zaterdag)
  • 3 juni evt. beslissingswedstrijd winnaar ronde 1 – Huizen

 

Aanvang van de wedstrijden:

  • 12.30 uur : zaterdag en zondag
  • 20.30 uur : woensdagavond 30 mei

 

 

HGC TV