Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Algemeen

Bericht van het bestuur

2-4

Beste HGC-ers,

 

Vandaag heeft de regering aangekondigd dat de huidige maatregelen om het Corona virus in te dammen, worden verlengd tot en met 28 April. Dit betekent dat tenminste tot die datum, er geen trainingen of wedstrijden kunnen worden gespeeld, en dat ons clubhuis dicht moet blijven.

 

Het is nog niet duidelijk wat dit betekent voor het lopende seizoen en of er nog  gehockeyd gaat worden in competitieverband.  We houden de ontwikkelingen in de gaten, en zijn in contact met oa de KNHB met als  doel, om als er nog tijd en ruimte is voor de zomer, weer te kunnen hockeyen en op de Roggewoning samen te kunnen zijn.

 

Wat wel duidelijk is, is dat we allemaal het clubgevoel enorm missen. Het is inmiddels al weer meer dan twee weken geleden dat de laatste hockey trainingen en wedstrijden plaatsvonden op HGC. En hoe is de wereld in die korte tijd drastisch veranderd. De kinderen niet meer naar school en geen hockey, veel ouders die thuis werken, andere ouders die juist buitenshuis harder werken dan ooit. Trainers en coaches die hun teams niet kunnen begeleiden en alleen contact hebben op afstand.

 

Allemaal missen we het hockey, het spel, het verzamelen, de trainingen, het aanmoedigen langs de lijn, het uitzetten van een training, je eerste kopje koffie op zaterdag, limonade en koek na de wedstrijd en het inlopen voor de wedstrijd. Ja zelfs de volle parkeerplaats missen we, het niet komen opdagen van de trainer en het moeten wachten op je broodje gezond of kroket. En natuurlijk die partijdige scheidsrechter en het rare gedrag van de ouders van de spelers van de tegenstander.

 

De Corona pandemie heeft naast sportieve helaas ook financiële consequenties voor HGC. Zo zijn bijvoorbeeld de inkomsten van de horeca en events grotendeels verdwenen, terwijl veel kosten doorlopen.

 

Het bestuur is hard bezig om naar oplossingen te zoeken. We moeten het hoofd nu boven water zien te houden door kosten te verminderen en waar mogelijk inkomsten te vergroten.  De HGC maaltijd bezorgservice is daar een mooi voorbeeld van. Maar er is meer nodig.

 

Gelukkig zijn we een sterke club met een lange geschiedenis waarin we vele uitdagingen hebben getrotseerd. Het clubgevoel lijkt in moeilijke tijden alleen maar sterker te worden. Daar ben ik blij mee en trots op. Wij allen; leden, spelers, trainers en ouders zijn HGC en 1 team. Samen zijn we sterk genoeg om door deze moeilijke tijden komen.

 

Daarom was ik ook heel blij met het initiatief van een aantal leden om toch met  elkaar verbonden te blijven in deze tijd.  Dat doen we virtueel, met  een nieuwe rubriek ‘Blauwe Gazellen in woord en beeld’. Kinderen, trainers, coaches, ouders en vrijwilligers kunnen hun verhaal of bijvoorbeeld hun filmpjes van skills & tricks insturen naar [email protected]. Deze worden dan opgenomen in de Nieuwsbrief en geplaatst op de site/app en instagram.

 

In deze moeilijke tijden wil ik ook graag nog jullie aandacht vragen voor ons jeugdprogramma ‘Zes keer vooruit’.  In de woorden van Helen Lejeune, onze Technisch Directeur Jeugd, zijn de zes kernwaarden van dit programma levenswaarden die ons juist nu helpen om de verbinding met elkaar te houden – en als bestuur staan we hier helemaal achter. Kik hier voor meer informatie.

 

Ik wens jullie sterkte en gezondheid in de komende weken. Onze wens is dat we elkaar voor de zomer nog zullen zien op de Roggewoning!

 

Met hartelijke groet,

 

namens het HGC bestuur,

Gorrit-Jan Blonk

 

HGC TV