Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Overpeinzingen van een voorzitter

1-9

Beste HGCers en vrienden van HGC,

In het Gemeentemuseum Den Haag is de zeer interessante tentoonstelling "De ontdekking van Mondriaan” te zien. In deze tentoonstelling worden de bezoekers meegenomen op een reis door het leven en werk van Piet Mondriaan, één van de belangrijkste kunstenaars uit de 20e eeuw. Deze reis voert langs de metropolen Amsterdam, Parijs, Londen en New York, de steden waar Mondriaan zijn geniale brein de vrije ruimte kon geven en de ontdekkingen deed waarmee hij de kunst totaal veranderde. Het is fascinerend om te zien hoe Mondriaan zichzelf telkens opnieuw "uitvond” en evolueerde van een landschapschilder tot een schilder met een eigen abstracte stijl.

Ook bij HGC verandert de stijl. Het is mij een voorrecht om namens het HGC bestuur de lancering van de vernieuwde HGC website te mogen aankondigen. Op deze 'nieuwe' plaats allereerst een woord van dank aan Rik Komor en Teun Roodvoets, die afgelopen 15 jaar verantwoordelijk waren voor de 'oude' website. De nieuwe website is tot stand gekomen dankzij het harde werk van velen. Rudolph van Dusseldorp is de head webmaster en zal de content verzorgen. We zijn nog op zoek naar enthousiaste leden die Rudolph hierbij willen helpen – indien dit je leuk lijkt, meld je aan bij Mireille Brinkhorst ([email protected]) of Rudolph van Dusseldorp ([email protected]). Ook suggesties en vragen kunt u aan hen richten.

Sportief gezien heeft HGC een fantastisch seizoen achter de rug. Alhoewel HGC D1 er net niet in slaagde om de terugkeer naar de Hoofdklasse te bewerkstelligen, wist MA1 na twee spannende play-off rondes tegen eerst HC Den Bosch en vervolgens AH&BC Nederlands Kampioen te worden. Voor deze geweldige prestatie werden team en begeleiding door het HGC bestuur collectief tot Gazelle benoemd. In augustus werden de HGC H1 spelers Jorrit Croon en Sam van der Ven met het Nederlands XI Europees Kampioen in het vernieuwde Wagenerstadion na een bloedstollende finale tegen België. In juni wist het Nederlands XI (met Jorrit, Sam en Tristan Algera) zich al te plaatsen voor de WK 2018. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd! HGC is supertrots op jullie!

Alle HGC teams zijn zich op eigen wijze op het nieuwe seizoen aan het voorbereiden. HGC D1 en H1 zijn (bijna) klaar voor het nieuwe seizoen, dat op zondag 10 september begint. D1 speelt dan thuis tegen Helmond en H1 speelt de Haagse derby tegen hdm. Dit seizoen zullen we de banden tussen de jeugd en HGC D1 en H1 verder aantrekken en zullen de speelsters en spelers van beide teams nog zichtbaarder zijn op de zaterdagen.

De topjeugd heeft goed gepresteerd op de voorbereidingstoernooien. Alle overige jeugdteams zijn ingedeeld (wat ieder seizoen weer een lastige klus is voor de jeugdcommissie en lijncoördinatoren) en zijn al enkele weken in training. Dankzij Ewout Buijs en de Jeugd TC heeft ieder team dit seizoen weer goede trainers en door de prepweken een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de senioren is het aantal teams gelijk gebleven. We verwelkomen Dames 5 en een vernieuwd HVA met HGC coryfeeën als Bram Lomans, Guus Vogels en Robbert Delissen. Veel dank aan Nathalie Oostwegel voor het altijd lastige karwei van het verzorgen van het trainingsrooster. Ik wens alle teams heel veel succes en plezier!

Per 1 oktober as. gaat onze Groundsman, Simon Ceulemans, na meer dan 15 jaar bij HGC in dienst te zijn geweest, met pensioen. Veelal buiten beeld voor de leden en gasten, is Simon de gouden kracht die er gedurende het hele jaar voor zorgt dat er op HGC getraind, gespeeld en geleefd kan worden. De velden zijn schoon geblazen, alle langs het veld achtergelaten spullen worden verzameld, de vuilnisbakken worden geleegd, hoekvlaggen en doelnetten gerepareerd, leveringen van drank en eten in ontvangst genomen en ingeruimd, dakgoten tijdig schoongemaakt en veel reparaties uitgevoerd. Ook bij de op- en afbouw van onze ballonhal speelt Simon een uiterst belangrijke rol, net zoals bij de organisatie van belangrijke toernooien. Het spreekt vanzelf dat we op passende wijze afscheid zullen nemen van deze duizendpoot.

 

Met ingang van het nieuwe seizoen is HGC een overeenkomst aangegaan met Q’s Horeca voor de exploitatie van de horeca van HGC. De eigenaar Quirijn Kemmink heeft een hockey-achtergrond, en Q’s Horeca heeft een vergelijkbare overeenkomst met HCKZ. Onze vaste barmannen Arjan Verhey en Jeffrey Rijken zijn nu in dienst bij Q’s. We verwachten dat de kleine overgangsproblemen voor de aanvang van de competitie uit de weg geruimd zullen zijn. Voor vragen, opmerkingen, suggesties en klachten kunt u zich rechtstreeks tot Q richten. Q’s Horeca is bereikbaar op 070-2152500, via [email protected] en ook via het vertrouwde [email protected]. De overeenkomst met Q betekent dat ouders op zaterdag geen bardiensten meer hoeven te draaien. Wel zullen ouders worden ingedeeld voor de wedstrijdtafel, opbouw van de zaalhockeyhal en voor velden- en zaalhockeysurveillance. Ik kondig hierbij vast aan dat we ouders van zaalhockeyspelende jeugdleden zullen verzoeken om te helpen bij de op- en afbouw van de ballonhal.

 

Onder het motto "Deer to be volunteer!” zijn we op zoek naar vrijwilligers. We hebben voor een groot aantal functies binnen HGC, variërend van jeugdcommissie, zaalhockeycommissie, sponsorcommissie, event commissie, lijncoördinator, scheidsrechter etc, enthousiaste vrijwilligers nodig die het leuk vinden om voor HGC actief te zijn en zo de club en haar leden beter te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Schroom niet en neem contact op met de vrijwilligerscommissie via [email protected]. Deze commissie bestaat uit Jet Garvelink, Judith Kokkedee, Mireille Brinkhorst en Rudolph van Dusseldorp 

Rest mij u / jullie namens het bestuur en onze zeer gewaardeerde hoofdsponsor ABN AMRO een fantastisch hockeyseizoen te wensen!

 

Tjeerd Boven

Bezoekersregistratie
 

HGC TV