Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Sponsoring

Shell GTL Fuel

15-12

De bouw van de zaalhockeyhal is op dit moment een feit. Leuk om te weten is dat HGC heeft gekozen, om voor de verwarming van de hal tijdens de koude wintermaanden, geen gebruik te maken van conventionele diesel maar van de schonere brandstof Shell GTL (Gas-to-Liquids) Fuel.


Wat is GTL Fuel?

De innovatieve, synthetische "drop in” dieselbrandstof, Shell GTL Fuel, is zonder motorische aanpassingen direct geschikt voor alle bestaande dieselmotoren en is probleemloos mengbaar met conventionele diesel. GTL is een brandstof die uit aardgas wordt geproduceerd wat schoner is dan aardolie. GTL bevat dan ook vrijwel geen schadelijke componenten als zwavel en (poly) aromaten waardoor de verbranding veel efficiënter en schoner is. De uitstoot van lokale emissies zoals fijnstof (PM) en stikstofoxiden (NOx) ligt dan ook aanzienlijk lager dan bij conventionele diesel. GTL is niet toxisch, biologisch afbreekbaar. 


GTL heeft vele toepassingen. Het kan niet alleen worden gebruikt voor de verwarming van de hal maar is ook te gebruiken als diesel alternatief voor motoren in plezier- en zeilboten, wagenparken, aggregaten voor evenementen etc. Ook wordt Shell GTL Fuel toegepast in alle bouwmachines die benodigd zijn voor de aanleg van de Rotterdamsebaan, de nieuwe verbindingsweg tussen de A4/A13 en de Binckhorstlaan om zo de lokale emissie zo veel mogelijk te reduceren.


Waar is Shell GTL Fuel verkrijgbaar?

In Den Haag is GTL "aan de pomp” verkrijgbaar op het bekende Shell Station aan de Binckhorstlaan. Het personeel informeert u graag over de vele voordelen van Shell GTL Fuel. Voor meer informatie kunt u ook het volgende filmpje bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=WYi6NZGAqvY


Bezoekersregistratie
 

HGC TV