Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC - Rotterdam: 1 - 3

9-5 7 mei 2023

De laatste thuiswedstrijd van Heren 1 HGC had natuurlijk een feestje op de Roggewoning moeten worden. En er was een echte kans dat dat zou lukken. Veel publiek was paraat, na de wedstrijd van 12:45 uur Dames 1 HGC (ook tegen Rotterdam), die eindigde in een gelijkspel: 0-0.

HGC zat goed in de wedstrijd en in de 14e minuut wist Karst Timmer de openingstreffer te maken: 1 - 0 ! En het bleef heel lang gelijk opgaan. Rotterdam probeerde van alles maar kwam (nog) niet tot scoren. Dat veranderde pas in de 45ste minuut : 1 - 1. Maar in minuut 49 werd het 1 - 2 en ook 1 - 3. Dat paste wel bij het beeld van een inzakkend HGC dat ook in het 4e kwart nog genoeg kansen kreeg, maar deze niet wist te verzilveren. Het is jammer om zo in de laatste match thuis te verliezen. Maar het is niet anders.

Wel leuk om apart hier te melden dat in deze wedstrijd Emile van der Steen (16 jr) en eerstejaars Jongens A1 zijn debuut maakte. Luid toegejuicht door familie en vrienden. Een mooi moment als een talent uit de eigen Jeugd zo'n kans krijgt. Gefeliciteerd Emile en familie ;-).

2017 oud-captain Floris vd Linden met Emile<-->nu met Alan Forsyth

Na afloop van de wedstrijd werd alvast thuis afscheid genomen van enkele spelers die volgend seizoen geen deel meer uitmaken van Heren 1 HGC.

vlnr Marc Serrahima, Zach Wallace, Alan Forsyth,
Floris-Tijn Schuijt en Jonas Gomoll en ook:

"onze" Pelle Vos na 7 mooie seizoenen op HGC

Grote dank mannen voor alle inzet voor HGC. Het ga jullie goed.

En nu dan, nog één wedstrijd te gaan dit seizoen en daarna blik op de toekomst.

HGC-ers kom allemaal ZATERDAG end van de middag naar de KZ, Klatteweg, Den Haag.

ZATERDAG 13 mei 2023
16:30 uur Heren 1 Klein Zwitserland - HGC

een klassieke stadsderby en waarom zouden we deze niet gewoon winnen?

Topscorers per 7 mei 2023:

Karst Timmer (vd)

Stand:

Uitslagen:

Programma:

(bron HOCKEY NL)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken.

Foto's:

Van de wedstrijd H1  HGC-Rotterdam  is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers.