Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC-Schaerweijde: 3 - 0

28-4 zondag 23 april 2023

Vlak na het startsignaal van deze wedstrijd was er een giga wolkbreuk waarin paraplus niet genoeg dekking boden. Ted Trip hing met zo'n plu boven de fotograaf, maar we vluchtten naar de tribune uiteindelijk. Kijk maar:

Het duurde maar even, de wedstrijd moest ook even stilgelegd worden. Maar daarna kwam HGC wel op gang en kwam Schaerweijde er eigenlijk niet erg aan te pas. Als ze al bij het HGC goal kwamen was er toch weer onze effectieve doelman Sam van der Ven, die ons goal weer uitstekend bewaakte. In de 17e minuut zette Jonas Gomoll HGC vanuit een strafcorner op 1-0. Slechts 10 minuten later herhaalde captain Seve van Ass dit kunstje door vanuit de strafcorner het tweede doelpunt te scoren: 2-0. Jammer dat HGC in de tweede helft veel kaarten kreeg. De twee gele kaarten voor resp. Jonas Gomoll en Vincent Langenhuijsen zijn wel een waarschuwing om geen verdere kaarten meer te krijgen. HGC heeft iedereen nodig om deze laatste wedstrijden goed door te komen. Enfin, in minuut 53 scoorde Seve van Ass nogmaals vanuit een strafcorner. Dat leverde de uiteindelijke eindstand op: 3-0. Prima precies wat nodig was en het HGC team heeft geleverd. Altijd lekker 3 punten voor het eigen thuispubliek. Nu op naar de wat moeilijkere uit-wedstrijd tegen Den Bosch op zondag 30 april:

en dank aan de ballenjongens die weer en wind trotseerden

HGC-ers , kom naar Den Bosch om aan te moedigen!

Zondag 30 april 2023 om 14:45 uur
Heren 1 Den Bosch - HGC

Topscorers per 23 april 2023:

vlnr: Jonas Gomoll (1x sc) en Seve van Ass (2x sc)

Stand:

Uitslagen:

(bron HOCKEY NL)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 HGC - Schaerweijde is een Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers.