Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Pers

Rik van Kan scoort het 2.500e doelpunt voor HGC in de Hoofdklasse!

13-3

HGC H1 speelt sinds de invoering van de Hoofdklasse seizoen 1974/75 onafgebroken mee in de Hoofdklasse. In al die tijd waren tot zondag 2.498 doelpunten door HGC gescoord, in de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Hurley zou het 2.500ste doelpunt dus kunnen gaan vallen.


Direct na rust, in de 36ste minuut, was het zover en schoot Rik van Kan het 2de en daarmee 2.500ste doelpunt in de touwen. Een prachtige mijlpaal voor HGC waarmee ze aansluiten in het korte rijtje met Bloemendaal en Amsterdam die ook meer dan 2.500 doelpunten in de Hoofdklasse maakten.


Na afloop van de met 5-2 gewonnen wedstrijd was er een kort moment om passend stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal. Oud-Heren 1 speler Marnix Fruitema zat in het elftal seizoen 1974-1975. Hij was over uit de USA en volgt zijn cluppie nog altijd enthousiast. Hij mocht  de voor dit doel speciaal gemaakte gouden bal overhandigen aan Rik van Kan. En voorzitter Tjeerd Boven had een speciale ingelijste oorkonde waarop deze gebeurtenis staat vastgelegd.

Voor meer informatie, het 50ste doelpunt van La Hacha voor HGC en foto's, zie de site: http://www.hgc.nl/HGC30/item?ID=4746

Bijlage

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.

Bezoekersregistratie
 

HGC TV