Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

HGC MO14-6 verslaat Kieviten MO14-5

25-11 Zaterdag was het koud en guur en droegen de speelsters thermoshirts om warm te blijven. En dat lukte want beide teams bleven tot het eind toe strijden om de punten in deze Wassenaarse derby.

Het team van HGC was compleet maar de scheidsrechters ontbraken. Gelukkig waren coaches van beide clubs bereid in te springen en kon de Wassenaarse derby alsnog beginnen. Sommigen stonden tegenover familie of bekenden van school maar tijdens de wedstrijd ging iedereen voor de bal. Het begon redelijk gelijk op en de middenvelders hadden het druk. Eline zigzagde door de linies en ook Chloé maakte sterke interventies. De aanvallers van de Kieviten kwamen nauwelijks langs de sterke HGC verdediging met Carla als ijzersterke stopper en Sis die koelbloedig de doorgebroken ballen wegwerkte. Keeper Pien heeft maar een stuk of vijf ballen gehad die ze gelukkig vol overtuiging wegtrapte. HGC werd geleidelijk sterker. Pippa was a dangerous liaison to the attack en ook snelle middenspeelster Louise rende langs de zijlijn en gaf gevaarlijke voorzetten in de cirkel. Toch duurde het nog best lang voordat HGC het eerste doelpunt scoorde.

Hierna verloor HGC een beetje de concentratie en werd de bal te vaak in de stick van de tegenstander werd gespeeld. De coaches van HGC wilden minder onnodig balverlies en Becky liet zien dat het anders kan door beter te kijken en de bal soms keihard over het hele veld te rammen. In de tweede helft hield Karlijn als laatste vrouw met sterk verdedigen en goed richten bij uitnemen de bal uit het doel. Florence was al de hele wedstrijd niet van de bal te krijgen en werd nog gevaarlijker toen ze slimme passes ging geven waarmee de HGC aanval steeds gevaarlijker werd. Britt was weer super beweeglijk en gevaarlijk voor de Kieviten en betrokken bij doelpunten. Ook Isabelle had linksvoor meerdere kansen die er helaas net niet in gingen, wat Emma gelukkig wel lukte. HGC won de wedstrijd met 3-0 en staat alleen bovenaan. Zoë speelde haar beste wedstrijd tot nu toe en werd beloond als Player of the match.

 

HGC TV