Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC - Den Bosch: 2 - 4

28-10 23 oktober 2022

H1 HGC-Den Bosch: 2 - 4

Het was een belangrijke wedstrijd dat weten we allemaal. Vele HGC-ers waren ondanks de herfstvakantie toch op de been om het team de gewaardeerde aanmoedigingen te geven. Dus vol goede moed ging Heren 1 HGC aan de slag. Maar helaas stond het na 10 minuten al 0-2 en in de 26ste minuut viel de 0-3. Allemaal velddoelpunten. Dan ga je toch wanhopen als je je de reeks van wedstrijden die tot op dat moment door H1 HGC gespeeld waren voor de geest haalt. Het woord moeizaam is hier wel op zijn plaats. Het kan verkeren. Vorig jaar gestaag aan de bak en uiteindelijk door volharding in de play-offs. Dit jaar na wat changementen in het team loopt het (nog) niet zo lekker kennelijk. Dat de sfeer onderling top is, is natuurlijk belangrijk en meegenomen, maar uiteindelijk gaat het er toch om dat je wint en punten vergaart. De analyse van experts was dat HGC in de cirkel van de tegenstander niet de kansen pakte en tevens dat de HGC defensie niet in staat bleek de effectieve cirkelpenetraties van diezelfde tegenstander bij het HGC goal tijdig te voorkomen. Na de rust, waarin coach Lomans vast wel duidelijk zal zijn geweest naar de spelers, wist Alan Forsyth in de 37ste minuut de 1-3 te scoren. Het kon nog denk je dan. Ware het niet dat Den Bosch nog geen 2 minuten later een strafcorner haalde en de teller op 1-4 zette. Die wanhoop was weer terug bij de HGC-supporters. Minuut 42, 3 minuten later, scoorde Lucas Veen de 2-4. De 18 minuten die volgden leverden HGC helaas niets op. Het bleef 2-4. Misschien was de eer gered, zoals dat heet, maar die broodnodige 3 punten, of zelfs dat ene punt bij een gelijkspel, werden niet binnengehaald. Het is om moedeloos van te worden. Het is niet anders. Een forse uitdaging voor Coach Lomans om dit tij te keren. Alles kan nog, maar ja, het moet wel eens gaan gebeuren.

We verwijzen naar de interviews die licht werpen op hoe coach en captain tegen de situatie aan kijken:

Interview Met captain Seve van Ass:

Interview Met Coach Bram Lomans:

En dan nu gewoon rug recht, sterke knieĆ«n, focus, niet bibberig doen, YES WE CAN!  Positief blijven en allemaal naar Rotterdam komen. Herfstvakantie, maar als je in het Haagse bent, even op en neer naar Rotterdam end van de middag:

(bron HOCKEY NL)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 HGC - Den Bosch is deze keer géén eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar.