Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC - Pinoké: 3 - 4

30-9

Zaterdag 24 september 2022 / H1 HGC-Pinoké: 3-4

Zaterdagmiddag, dat was nieuw voor een Heren 1 wedstrijd. Het spreidt de activiteiten op de club en dat is goed, ook al vergt het heel wat aanpassing bij de Jeugd. De wedstrijd Heren 1 HGC tegen Pinoké begon om 16:30 u. Er waren aardig wat supporters, maar het zouden er meer mogen zijn. Waarschijnlijk moet men nog even wennen aan die zaterdag.

Er stond best wat op het spel, vanwege de moeizame start die H1 HGC beleeft. Met 2 punten in de knip moet er nu wel wat gaan gebeuren. Dat legt druk op de wedstrijd. Coaches Van Ass en Lomans doen er natuurlijk van alles aan om dat gevoel van druk weg te nemen. Hockeyen kan het team, maar het blijkt moeilijk om op cruciale momenten toe te slaan en niet te verzaken. Los van eerdere waarnemingen over het strafcornerrendement gaat het om de details. Deze wedstrijd liet H1 HGC goed hockey zien, maar het was niet echt opgewassen tegen het effectief spelende Pinoké. In minuut 4 vloog de eerste corner tegen er al in: 0-1. Gelukkig verzilverden Seve van Ass in minuut 8 en Maico Casella in minuut 12 wel 2 gegeven strafcorners en dat geeft de burger moed: 2-1. Vlak daarna zie je bij HGC 3x onnodig balverlies en 4 minuten later kwam uit een strafcorner tegen de 2-2. In minuut 20 werd het helaas 2-3. Seve van Ass zat met een blessure op de bank. HGC probeerde van alles, kwam dicht bij scoren, maar het lukte niet. In minuut 55, dat is tegenwoordig 5 minuten voor het end kwam er zelfs nog een tegendoelpunt 2-4. Dan zakt die moed, die eerder genoemd werd, de gemiddelde HGC supporter in de schoenen. De in de 58ste minuut door Zach Wallace gescoorde 3-4 was niet genoeg. HGC verloor. We gaan dan maar weer met nieuwe goede moed naar Eindhoven op zondag 2 oktober. Tegen Oranje Rood moet er echt iets gepresteerd worden.

Het team staat dan onder leiding van Bram Lomans. Paul van Ass bevindt zich vanaf dan, zoals was afgesproken, achter de boarding. Hij zal betrokken blijven en met Bram sparren tot de Winterstop en daarna alleen nog maar als supporter langs de lijn te vinden zijn. Dank Paul, voor je jarenlange inzet voor Heren 1 en HGC. Mooie resultaten overall met veel play-offs. Jammer dat het begin van dit seizoen wat stroef gaat. Maar….dan komt het goede er nog aan en daar heb je een ferme basis onder gelegd.

We wensen hier Heren 1 speler van Pinoké Texas Bukkens van harte beterschap. Hij werd met een nare rugblessure op een brancard van het veld gedragen. Sterkte!

Wij maken ons op voor:

Zondag 2 oktober om 14:00 !! uur

Heren 1 Oranje Rood – HGC

In Eindhoven. En ja, het team heeft echt veel toegewijde HGC supporters nodig daar in Eindhoven. We moeten de mannen inspireren en naar de overwinning juichen.

Bondscoach Oranje Paul van Ass vertrekt definitief bij HGC

Voortaan weer als erelid en "vader van" langs de lijn.......

KLIK HIEROP

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 HGC- Pinoké is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Zeer veel foto's op verzoek van de spelers. KLIK HIEROP