Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC helaas magere oogst

21-9 donderdag 15 sept 2022

Heren 1 HGC - HDM:  1 - 1

Avondwedstrijd, koud, maar toch veel supporters die dit Haagse treffen niet willen missen en hoopten dat Heren 1 HGC deze kans zou grijpen om de broodnodige punten binnen te halen. Alan Forsyth opende de score al in de 3e minuut: 1-0. Daarna, ondanks 7? strafcorners kwam HGC niet meer te scoren. Daar HDM in de 23ste uit een strafbal , die wellicht geen strafbal had mogen zijn, op 1-1 kwam en ook niet meer wist te scoren, eindigde deze match voor team coaches en HGC supporters in een grote teleurstelling. Ja,  HDM heeft een goede keeper en HGC ook trouwens. In zo'n geval kan je niet de 7 niet-verzilverde corners uitsluitend verklaren door een goede keeper van de tegenpartij. Laten er nu heel veel goede keepers zijn in de hoofdklasse. Er zijn ook heel veel cornerspecialisten, die deze hele goede keepers wel af en toe weten te passeren. Als we dan niet uit velddoelpunten weten te scoren, dan moeten we maar hopen dat onze doelman Sam van der Ven scherp blijft. En Sam heeft in deze kortlopende competitie al heel wat groter onheil voorkomen voor H1 HGC. Helaas werd deze avond  maar één schamel puntje gepakt van promovendus HDM. Meer kunnen we er niet van maken.

Zondag 18 september 2022
Heren 1 Bloemendaal - HGC:  4 - 2

Een bijzonder regenachtige zondag, de "die-hard" H1-fans (wat een ongelukkige term in dit verband) gingen vol goede moed naar Bloemendaal. En het mag gezegd, er waren best veel HGC-ers die het noodweer trotseerden om het noodlot te tarten. Positief zijn blijft de insteek en hopen op een klein wondertje. We wisten inmiddels dat KZ Bloemendaal had verslagen donderdagavond. Waarom zou H1 HGC dat dan ook niet kunnen? KZ had maar één corner en een strafbal, naast 3 velddoelpunten nodig. Dat is een mooie mix. Enfin, HGC-er Zach Wallace opende in de rebound van een strafcorner de score in minuut 4 op 't Kopje: 1-0. Dat is een lekker begin en geeft zelfs onder de paraplu's een upbeat gevoel. In minuut 38 stond het 2-1. Maar het kon nog..... Captain Seve van Ass noteerde de gelijkmaker, 2:2, in de 47ste minuut. Zouden we nog een keer kunnen scoren of moesten we blij zijn met ook hier één punt. In de laatste 3 minuten lette HGC niet goed op. In het laatste kwart speelde HGC sowieso overall wat nonchalant. En de eindstand werd helaas toch 4-2. Dus geen enkel punt verdiend hier. En los van de nonchalance en slordigheid af en toe, moeten we vaststellen dat ook in deze wedstrijd de 7 strafcorners geen doelpunten opleverden. Tja, wat dat betreft verwijzen we naar het verhaal over de avondwedstrijd tegen HDM.......

We MÓÉTEN positief blijven en met hoge verwachtingen de vele wedstrijden die nog komen in gaan. En dan heeft Heren 1 juist nú extra veel support langs de lijn nodig.

(bron HOCKEY NL)

Videoverslagen, -samenvattingen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan HGC TV) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 HGC-HDM zijn geen eigen foto's beschikbaar.

Van de wedstrijd H1 Bloemendaal-HGC is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Zeer veel foto's op verzoek van de spelers. KLIK HIEROP

Alan Forsyth noteert de 1-0