Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Update Heren 1 HGC seizoen 2021-2022

8-7

De Commissie Tophockey HGC geeft hierbij een update met betrekking tot de selectie Heren 1 HGC seizoen 2022-2023:


Jonas Gomoll / foto © Saaed Dino/BHC

Jonas Gomoll (29 jr) maakt komend seizoen de overstap naar Heren 1 HGC. De Duitse aanvaller is afkomstig van Berliner HC, waarmee hij afgelopen seizoen om de Duitse landstitel speelde. Hij speelde eerder voor Rot-Weiss Koln waarmee hij meerdere keren landskampioen werd en de EHL won in 2016-2017. In seizoen 2014-2015 speelde hij in Heren 1 Den Bosch.

Gomoll doorliep alle Duitse nationale jeugdselecties en maakte deel uit van Jong Duitsland dat in 2013 wereldkampioen werd in New Delhi. Hij maakte zijn debuut voor het Duitse nationale team in 2014 tijdens de Champions Trophy in Bhubaneswar, India. Momenteel bereidt hij zich voor op het WK 2023. Hij heeft 52 caps.

Maico Casella / archieffoto © HGC

Maico Casella Schuth (25 jr), Argentijnse aanvaller speelde seizoen 2019/20 en 2020/21 in Heren 1 HGC. Hij ging vorig seizoen naar Tilburg. Komend seizoen zal hij weer voor HGC uitkomen. Hij speelde in Argentinië bij San Fernando, Buenos Aires.

Casella debuteerde in 2015 in het Under 21 team van Argentinië. In 2016 won Argentinië hetPan American Junior ChampionshipinToronto. Hij scoorde toen 18 maal.Vanaf2017 maakt hij deel uit van het nationale team. Hij heeft 97 caps.

De coaches: 

Bram Lomans: "Jonas is een sterke spits met een goede strafcorner en veel internationale ervaring. Paul van Ass: Maico kennen we natuurlijk goed. Ook hij is een ervaren aanvaller met een corner, die onze manier van spelen goed kent. Hij scoorde in zijn laatste seizoen bij ons 11 keer en we zijn blij dat hij weer terug is bij ons.”

HGC verwelkomt Jonas en zegt "welkom terug” tegen Maico.

* * * * *

Op deze plaats melden wij ook dat

   

Gordon Johnston ervoor heeft gekozen om terug te keren naar Canada om zo zijn maatschappelijke carrière daar weer op te pakken. Gordon kwam 1 seizoen uit voor HGC.

Ook Kenta Tanaka heeft te kennen gegeven na 4 seizoenen HGC dichter bij zijn jonge gezin in Japan te willen zijn. Sayonara Tanaka-san!

HGC dankt beiden zeer voor hun inzet voor HGC en voor hun enthousiaste inbreng in het team.

   

Die dank geldt natuurlijk ook voor Steijn van Heijningen en Floris van der Kroon, van wie al eerder bekend was dat zij - helaas - naar respectievelijk HC Rotterdam en Bloemendaal overstapten. Wij wensen hen daar veel succes.

Dat Floris van der Linden zijn actieve tophockeyloopbaan na 15 seizoenen HGC beëindigde hebben we al eerder bekend gemaakt (KLIK HIEROP).

Mark van Loon, bestuur HGC, Commissie Tophockey


(portret foto in header Jonas Gomoll © Rott Weiss/EHL. Alle foto's in HGC tenue © HGC)


 

HGC TV