Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC troeft Kampong af: 4 - 3

3-5 Zondag 1 mei 2022

Heren 1 HGC - Kampong:  4 - 3

Het was erop of eronder. De play-offs halen zou wel eens moeilijk kunnen worden somberden sommigen. Nou dan hadden ze buiten HGC gerekend. Het team was in opperbeste stemming om ook aan medespeler Floris van der Linden te laten zien dat dit niet per se zijn laatste thuiswedstrijd hoefde te zijn. Goed presteren vandaag en op 8 mei tegen Hurley en het zou gelukt kunnen zijn: play-offs en dus ook Floris nog aan de bak.ook hier was Floris van der Linden paraat in al die jaren

HGC pakte gelukkig de kansen deze keer. In de 12e minuut was er de 1-0 uit een strafcorner van Seve van Ass. Jan van 't Land scoorde in de 21ste minuut zijn derde goal in de hoofdklasse. (Jan, houd dat vol: gewoon iedere wedstrijd tenminste één keer scoren.) Marc Boltó dacht "wat Jan kan kan ik ook" en 10 minuten later staat er 3-0 op het scorebord. Tijd om overmoedig te worden?: nee. Goed opletten hier en dat deed HGC dan ook. In de tweede helft was Kampong veel nadrukkelijker in beeld en ontstond er meer druk op het HGC goal. Sam van der Ven hield veel ballen knap buiten zijn domein. Dé cornerman van Kampong legde vaak aan en statistisch alleen al moest er een keer narigheid van komen. Dus nadat vele strafcorners gestopt werden was het in minuut 50 en ook 59 raak: 3-2. Dat is wanneer de Kampong aanhang over "aansluiting" gaat praten en het moment dat de HGC fans wat wee in de maag worden. Het zal toch niet een gelijkspel worden? Dan zijn die play-offs echt uit zicht. Seve van Ass knalde in minuut 65 vanuit een strafcorner de 4-2 erin. Geen opsteker voor de aspiraties van de tegenpartij. Maar die toonden wel veerkracht en gebruikten de onoplettendheid van HGC door 3 minuten voor het einde op 4-3 te komen. Bij hockey kan er veel gebeuren in 3 minuten. En als het ergens over gaat wordt de spanning groot, niet alleen bij die supporters, maar ook te zien in de organisatie in het veld. De scheidsrechters moesten goed opletten. Het verlossende eindsignaal betekende dat HGC de volle 3 punten in eigen huis pakte, ook daarmee werden de statistieken gelogenstraft. De uitbarsting van vreugde was enorm en gaf een extra dimensie aan de huldiging, die sowieso gepland stond, voor Floris van der Linden, daar hij na dit seizoen, na 15 seizoenen, gaat stoppen met tophockey. Het zou na afloop zijn feestje worden. 

Floris kreeg een ereronde met bloemen, kreeg de Tresling Beker voor grote verdiensten voor het tophockey Heren op HGC en hij doneerde zijn international shirt (48 caps) om op te hangen in de eregalerij in het clubhuis. Er werd met vele oude bekenden, familie vrienden etc geborreld in de zon. Lees meer daarover op onze website KLIK HIEROP.

Dus zondag 8 mei wordt een belangrijke:  winnen van Hurley, het kan, het móet en dan moet Bloemendaal winnen van Oranje.....dán komt het goed. En daar rekenen wij dan op. Kom naar Amstelveen HGC-ers, en laat je horen voor onze mannen! 

Zondag 8 mei 14:45 uur
Heren 1 Hurley - HGC


Topscorers per 1 mei ‘22

      

vlnr: Seve van Ass (2 x sc), Jan van 't Land,  Marc Boltó Gimo,

 


Uitslagen en stand per 1 mei '22:

(bron hockey NL)

Pers:

Telegraaf ©Steven Kooijman 2 mei 2022:

Een mix van jong en Oud, Ervaren HGC captain Seve van Ass en ruwe diamantjes elimineren Kampong KLIK HIEROP

* * * 

AD Haagsche Courant © Kees Romijn 2 mei 2022

Goedlachse pechvogel terug op de Roggewoning, HGC aanvaller Karst Timmer is na 400 dagen weer helemaal fit. KLIK HIEROP


Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.


Foto's:

Van de wedstrijd H1 HGC - Kampong is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Zeer veel foto's op verzoek van de spelers. KLIK HIEROP


Captain Seve van Ass openingstreffer (sc)


Uitzinnige Jan van 't Land scoorde de 2-0

J

Marc Boltó Gimo was blij met de 3-0

  


Zo kennen we "Linden" : hoeveel gaf hij er niet aan? 

(alle foto's © HGC)


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV