Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC wint in Rotterdam met 1-3

29-4

zondag 24 april 2022
Heren 1 Rotterdam - HGC: 1 - 3

Rotterdam. Er waren genoeg fans van HCR en ook HGC die dit treffen in de zon wilden meemaken. Dat kleine kansje om toch de play-offs te halen mocht HGC niet laten lopen. Dan zeggen er natuurlijk mensen dat het Rotterdam in deze fase allemaal niks kon schelen. Onzin, sportief gezien waren zij er net zo op gebrand om te winnen na een een voor hun tegenvallend seizoen. Het liep anders en HGC domineerde de wedstrijd van begin tot end.

In de 3e minuut noteerde Marc Boltó de 0-1. Mooi dat Jan van 't Land zijn tweede in de hoofdklasse hier scoorde:0-2. In de 32ste minuut kwam Rotterdam op 1-2. Na rust in de 45ste minuut mocht captain Seve van Ass aanleggen voor een strafbal en werd het 1-3. Rotterdam probeerde van alles maar het kwam niet langs de HGC doelman Sam van der Ven. Het was, voor het meegereisde HGC-contigent in ieder geval een ontspannen middag waar H1 HGC goed hockey liet zien. En dat schept hoop als het team zondag 1 mei op De Roggewoning Kampong ontvangt. Er móet weer gewonnen worden en geen geneuzel over de grote druk etc. Het kan.

Beterschap voor Gordon Johnston, die tijdens deze match een lelijke en pijnlijke handblessure opliep. Gordon is inmiddels geopereerd en kan weer lachen. Hij komt dus nu het team aanmoedigen.

Nu op naar zondag: na maar liefst 15 seizoenen, laatste keer om Floris van der Linden, thuis in de reguliere hoofdklasse te zien spelen. Hoewel...we hebben de play-offs nog!

    

seizoen 2007/8, rugnr 6---->2021/22, rugnr 1

(beide foto's Rik Komor©HGC)

Het gaat om winnen zondag. Hopelijk met veel HGC-ers ter aanmoediging.

ZONDAG 1 MEI 2022, 14:45 U
H1 HGC - Kampong

Topscorers per 24 april ‘22

    

vlnr: Marc Boltó Gimo, Jan van 't Land, Seve van Ass (sb)


Uitslagen en stand per 24 april '22:

(bron hockey NL)

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van de wedstrijd H1 Rotterdam-HGC is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers. KLIK HIEROP


Marc Boltó Gimo in actie


Jan van 't Land scoorde de 0 - 2

J

Karst Timmer in actie


Seve van Ass neemt strafbal: 1 - 3

(alle foto's © HGC)


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV