Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Florian Scholten naar Heren 1 HGC, 2022-2023

28-4


Persbericht

Florian Scholten komt naar Heren 1 HGC, seizoen 2022-2023

Het bestuur van de Haagse hockeyclub HGC maakt bekend, dat Florian Scholten vanaf volgend seizoen zal uitkomen voor Heren 1 HGC.


(foto Benedict Ernst © Rott Weiss Köln)

De 27-jarige Florian is een Duitse verdedigende middenvelder. Hij komt over van Rot Weiss Köln, waarvoor hij sinds 2015 op het hoogste niveau uitkomt.  Hij speelde in Duitsland U18 en U21. Met Rot Weiss Köln werd Florian driemaal kampioen van Duitsland. In 2017 wonnen zij de EHL, dankzij diens winnende doelpunt. Tevens werd het team tweemaal Duits zaalkampioen en eenmaal Europees zaalkampioen.

Coach Paul van Ass: "Ik ben blij dat wij met Florian Scholten een meer dan ervaren middenvelder in ons team krijgen. Komend seizoen zullen er weer wisselingen in de selectie zijn omdat spelers hebben aangegeven te vertrekken en ook omdat mijn eigen selectiebeleid het noodzakelijk maakt om zelf keuzes te maken. Alles blijft erop gericht om het team beter te positioneren voor de top van de hoofdklasse.”

Florian Scholten: "Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging, een nieuw team en het opdoen van veel nieuwe ervaringen in een ander land dat mij van jongs af aan altijd na aan het hart ligt.”

* * * * * *

Voor nadere vragen of toelichting:

Mark van Loon, bestuur HGC, Tophockey, die in deze als woordvoerder zal optreden. [email protected]

 

HGC TV