Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Sofie ter Kuile terug als 1e keeper Dames 1 komend seizoen

22-4

Persbericht

Sofie ter Kuile terug bij Dames 1 HGC

Het bestuur van de Haagse hockeyclub HGC en de Commissie Tophockey HGC maken bekend dat Sofie ter Kuile de selectie van Dames 1 HGC komend seizoen (2022/2023) komt versterken.


foto © derden

HGC heet Sofie van harte welkom als nieuwe keeper bij Dames 1 HGC.

In haar jeugd is ze lid geweest van diverse Haagse hockeyclubs waaronder HGC in meisjes D, waarbij ze zowel in de zaal als op het veld landskampioen werd. Sofie heeft in het Zuid-Hollands C districtselftal gezeten tot haar 14de jaar toen ze een hockeybeurs kreeg om naar Trent College (UK) te gaan. In 2019 werd ze door hockeyclub Amsterdam gevraagd om daar tweede keeper te worden achter Oranjekeeper Anne Veenendaal. Via het Nederlands-A stroomde zij door naar Jong Oranje. Sofie werd begin april tijdens het WK-21 met Jong Oranje onlangs wereldkampioen. Sofie kijkt ernaar uit haar hockeycarrière als keeper voort te zetten bij Dames 1 HGC.

HGC is trots dat Sofie via meisjes D, met nu al een mooie hockeycarrière, terugkeert in Dames 1!

Coach Robbert-Jan de Vos: "We zijn heel blij met de komst van Sofie, hiermee maken we een volgende stap in onze ambities naar de toekomst.”

Sofie ter Kuile: "Na drie jaar te hebben gespeeld bij Amsterdam is het tijd voor een nieuw avontuur waar ik erg veel zin in heb. Ik heb het altijd erg leuk gehad bij Amsterdam Dames 1 en heb ook erg veel kunnen leren, voornamelijk van Anne Veenendaal. Ik kijk er erg naar uit om hen volgend seizoen op het veld tegen te komen. Op naar een nieuw seizoen waarbij ik verder zal kunnen groeien samen met D1 HGC. Ik heb er super veel zin in!”

 

Voor nadere vragen of toelichting: 

Andries Korff, Commissie Tophockey HGC Dames 1 ([email protected])

 


 


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV