Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 OR-HGC: 3 - 3, HGC-Pinoké 1 - 2

15-4 Vrijdagavond 7 april 2022

H1 Oranje Rood - HGC : 3 - 3

Het was, ook voor degenen die via live stream of WhatsApp groep de wedstrijd volgden bloedspannend. Het leek erop dat HGC de punten mee naar huis zou kunnen nemen, Het scoreverloop: 10e minuut: 1-0. 17e minuut Seve van Ass 1-1 (sc). 28ste minuut: Jan van ’t Land 1-2. 39ste minuut: 2-2. Vlak daarna 40ste minuut Zachary Wallace 2-3. Maar helaas 44ste minuut 3-3 uit een strafbal, waar we als HGC wat van mochten denken en dat deden we. Het bleef dus 3-3 en slechts 1 punt ging mee naar huis.

Speciale vermelding voor captain Seve van Ass, die zijn 100ste goal in de hoofdklassecompetitie noteerde! Gefeliciteerd.
en dan hebben we nog te vieren dat Jan van 't Land , nota bene op zijn verjaardag, zijn eerste goal in de hoofdklassecompetitie maakte. Dat er nog vele mogen volgen, Jan!Zondag 10 april 2022
H1 HGC - Pinoké : 1 - 2

Na de spannende wedstrijd in Eindhoven wachtte er een zware klus: Pinoké thuis. Het is al vaker gezegd hier: Pinoké draait prima en al heb je beste wil van de wereld om alles te geven voor je plek in de play-offs, hier moest echt geknokt gaan worden door HGC. Dat knokken gebeurde zeker, maar het moet gezegd dat Pinoké de betere partij was in dit duel. Net even slimmer, beter aanspelen en ervoor gaan, ook wel wat fysieker. Maar als dat "mag" van de arbiters, dan is daar weinig van te vinden.

Het scoreverloop hier: in minuut 7 valt de 0-1. Je ziet gebeuren door welk HGC foutje dat kan ontstaan. Als dan in de 38ste minuut de 0-2 op het scorebord staat, dan weet je dat er nog van alles kan. Grote hulde hier voor HGC doelman Sam van der Ven, want zonder zijn geweldige keepwerk was de stand dramatisch geweest. Pas in de 60ste minuut scoort Alan Forsyth de 1-2. Too little too late, het kwam niet meer goed en dat is natuurlijk slecht nieuws. HGC zakt naar plek 6 in de ranking en heeft nog 3 wedstrijden voor de boeg, die je eigenlijk allemaal moet winnen om nog in de play-offs te komen. Maar laten we positief blijven. We zullen zien hoe de gazellen lopen.

Lees wat Hockey NL over deze wedstrijd te vertellen heeft
KLIK HIEROP en hieronder bij "Pers" wat vanuit HGC gezegd werd.

De hoofdklasse is, mede door de EHL, nu met Paasreces. Op zondag 24 april gaan we verder:

Zondag 24 april 2022
14:45 uur Heren 1 Rotterdam - HGC

Fluitje van een cent om met véél HGC-supporters naar Rotterdam te komen en daar ons team te ondersteunen. Het moet nu allemaal lukken.


Topscorers per 10 april ‘22

(er werd gespeeld op 7 én 10 april)

      

vlnr Seve van Ass (sc),  Jan van 't Land, Zach Wallace, Allan Forsyth


onze man in het goal Sam van der venUitslagen en stand per 10 april '22:

(bron hockey NL)

Pers

 

Hockey NL (C): 
HGC likt wonden: ‘Ik denk dat we moeten doorselecteren’(Paul van Ass). Zittend in de dug-out staarde HGC-aanvoerder Seve van Ass met een gebogen hoofd naar de grond. De 1-2 nederlaag tegen Pinoké kwam zondagmiddag hard aan bij HGC. De play-offs zijn ver uit zicht. KLIK HIEROP

AD Haagsche Courant, © AD /Kees Romijn 11 april 2022
Jongeling Jan van 't Land (17) timmert aan de weg bij HGC
KLIK HIEROP voor het artikel.

 


Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van de wedstrijd bij OR zijn geen eigen foto's beschikbaar.

Van de wedstrijd H1 HGC-Pinoké is wel een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers. KLIK HIEROP


Rots in de branding Sam van der Ven 


Stijn van Heijningen actie

Alan Forsyth in actie


Jan van 't Land in actie

(alle foto's © HGC)

 

HGC TV