Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC - Amsterdam : 1 - 3

29-3 zondag 27 maart 2022

H1 HGC - Amsterdam: 1 - 3

Met het team zaten ook wij in de flow van winnen en thuis verwacht je dan dat het deze keer ook weer raak zal zijn. Dat was het maar meer in het goal van HGC dan in dat van Amsterdam. We wisten al dat beide teams alles op alles zouden gaan zetten om bij de play-offs plaatsen te komen.

Het was een zonnige dag er waren vele belangstellenden ook uit Amsterdam. Het ging ergens over. De eerste helft was HGC sterk en goed aan de bal. Er waren een paar megakansen en cornerkansen. Die hadden natuurlijk gebruikt moeten worden, maar ja,... makkelijk praten vanaf de zijkant, zó bleek weer.

In de tweede helft kreeg Amsterdam een kans en die werd effectief gepakt. Amsterdam speelde zeker niet beter dan HGC, maar wel slimmer. Alan Forsyth sloeg iets meer dan 5 minuten later, in de 50ste minuut, gelukkig terug en noteerde de 1 - 1. Maar Amsterdam drong aan en had binnen 10 minuten de 1 - 2 gescoord. HGC probeerde van alles maar had geen afdoend antwoord. Toen - met het eindsignaal in zicht - in de 63ste minuut de 1 - 3 viel, was de hoop bij de HGC-fans vervlogen. Wat een mooie uitslag thuis had moeten zijn, werd een deceptie voor coach en team. Het goede nieuws is dat de overige uitslagen niet ongunstig waren, zoals dat heet. Dus, al maakt  Heren 1 HGC zichzelf het leven onnodig moeilijk, aansluiting bij de kopgroep is nog mogelijk.

Lees hier hoe HOCKEY NL de wedstrijd weergeeft: KLIK HIEROP

Er komt nu een belangrijk dubbelweekend aan:

Vrijdagavond 1 april (géén grap) om 20:30 uur: later verzet naar donderdagavond 7 april
Heren 1 Oranje Rood - HGC  

Zondag 3 april om 14:45 uur:
Heren 1 Tilburg - HGC

De echte HGC fans wordt gevraagd om er maar een gezellig Brabants weekend arrangement van te maken om onze Heren op locatie aan te moedigen. Het wordt zéér gewaardeerd en vast beloond

Topscorers per 27 maart ‘22

  


 

Uitslagen en stand per 27 maart '22:

(bron hockey NL)

 


Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

Van deze wedstrijd is een eigen HGC Google fotoalbum beschikbaar. Veel foto's op verzoek van de spelers. (foto's Anja van Jaarsveld ©HGC, die de honneurs waarnam, waarvoor dank)   KLIK HIEROPAllan Forsyth (de man van de 1-1) aan de bal

Steijn van Heijningen  in actie


Floris van der Kroon laat zich niet afremmen

(alle foto's © HGC)


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV