Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC-Bloemendaal 2-2

21-11

14 november 2021

Wat zonde voor Heren 1 (en Dames 1 natuurlijk) dat het seizoen weer zónder publiek moest worden afgesloten. We lezen en horen meer over coronamaatregelen dan ons lief is, maar het zij zo. En laten we hopen dat we door ordelijk handelen weer snel in normaler vaarwater komen. Op 6 maart gaat de Tulp Hoofdklasse weer van start. Dus reden om vertrouwen te hebben. Hulde op deze plek voor alle HGC bestuursleden en andere vrijwilligers die zorgdragen voor de correcte naleving van de coronaregels, zoals QR codes controleren aan de poort, vriendelijk uitleggen etc. Dank.

Het was dus helaas tamelijk stil rond het hoofdveld van HGC toen Heren 1 HGC en Bloemendaal aantraden. Begeleiding, pers, officials en dat was het. Normaal is dit een wedstrijd die veel publiek trekt en dat is iets wat beide teams missen op zo'n moment.

De rapportage is deze keer wat laat, dus we zullen het kort houden. Het was een spannende wedstrijd, zoals men via de livestream van Eyecons en de samenvatting van NOS Sport kon zien thuis. De teams waren aan elkaar gewaagd.Hoe mooi was het dat Lucas Veen in de 13e minuut zijn eerste hoofdklassegoal in dienst van H1 HGC scoorde. Gefeliciteerd Luuc! Een kwartier later stond het 1-1 en zo ging men de rust in. Nog geen bruisende partij. Na rust werd het wat levendiger. HGC had kans genoeg om te scoren. Het oude verhaal: vanuit de strafcorner en vanuit cirkelkansen. Niet optimaal benut helaas. In minuut 43 werd het 1-2 . HGC moest wat feller aan de bak. Pas in de 58ste minuut verzorgde captain Seve van Ass de aansluiting vanuit een strafcorner: 2-2. De uitdaging was om tenminste die 2-2 te houden of om thuis de volle 3 punten tegen Bloemendaal nu eens te pakken. Maar met twee zeer goede keepers in het veld, mocht HGC uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel 2-2, 1 punt. En dat waren coach, team en de HGC-fans dan ook. Na de winterstop zal er zeer efficiënt en succesvol gespeeld moeten worden om aansluiting te vinden bij de top 4. We zeggen natuurlijk vaak, dat het allemaal dicht bij elkaar ligt en dat er nog veel kan gebeuren, maar dan móét het ook wel gaan gebeuren!

We hopen coach en team met nieuw elan terug te zien op 6 maart 2022, uit bij Den Bosch. Succes voor degenen die in nationale teams nog verder gaan en/of in de zaal gaan hockeyen. Stay safe, stay fit!

Topscorers per 14 november:

   

vlnr Lucas Veen, Seve van Ass sc

 


Stand en uitslagen per 14 november '21

 


bron HOCKEY NL

 

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

H1 HGC - Bloemendaal  op 14 november '21: Google album (soms veel foto's op verzoek spelers).

KLIK HIEROP

Zach Wallace in actie


Lucas Veen scoorde de 1-0, zijn eerste voor HGC

Kenta Tanaka was dichtbij, maar het zat niet mee

alle foto's © HGC)


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV