Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC - Hurley: 3 -2

11-11 De zon scheen, wel koud. Veel supporters langs de lijn. Dit was zo'n wedstrijd waar van je denkt "appeltje eitje", met alle respect voor Hurley. Dat team had immers 0 punten binnengehaald tot nu toe. Dus "dat moet je winnen" en wij langs de kant denken dan ook : "dan kán je winnen". Het team denkt daar natuurlijk precies zo over. Hoe mooi is het dan dat captain Seve van Ass al na 8 minuten uit een strafcorner de 1-0 noteert. HGC bepaalde het spel en in de 18e minuut stond het na een door Seve genomen strafbal 2-0. Dat gaat goed. We hebben dit soort vliegende start vaker meegemaakt dit seizoen. Dus we willen wel zeker zijn van onze zaak. Maar dan lijkt het toch dat er door sommige HGC spelers druk gevoeld wordt en men niet vanuit kracht denkt "dit gaan we even efficiënt afmaken". Nee, er waren weer genoeg cirkelkansen voor HGC en ook wel strafcorners. Er waren wat onnodige foutjes en inleverballen en dat leidde tot een tegengoal van Hurley in de 25ste minuut. Dan is het zaak om de aansluiter weg te houden en zelf ook weer te gaan scoren. Een enkel velddoelpunt was zeker mogelijk geweest. Maar het spel was ruim 20 minuten, zoals hier beschreven. Hurley kwam niet aan echt hockeyen toe en zette het eigen goal dicht. En ja, dan gebeurt wat de pessimisten al vreesden en de optimisten niet voor mogelijk hielden. Hurley krijgt een strafcorner mee en die bal vloog in het HGC doel. Helaas daar staan we in de 47ste minuut naar 2-2 te kijken. En duurde tot de 59ste minuut eer Gordon Johnston  met een mooie strafcorner HGC weer op voorsprong bracht: 3 -2. Het Blauwe Legioen dacht even niet meer in termen van appeltjes en eitjes, maar bekeek met samengeknepen billen het vervolg. Er mocht niet één punt naar Hurley gaan. Het liep goed af voor H1 HGC, maar het was niet een wedstrijd waar met veel poeha over gesproken kan worden. Die 3 punten waren binnen en dat is maar goed ook. Coach en team gingen na afloop in een korte retraite om te bespreken wat hier nu aan de hand was. Wij van langs de lijn, hopen dat we komende zondag tegen regerend landskampioen Bloemendaal laten zien wat we onder druk kunnen. De uitwedstrijd, bij opening van dit seizoen, zat HGC op 't Kopje dicht tegen winst aan. Het had toen gekund. Wie weet wordt er dus deze keer door HGC gestunt. En dat rijmt.


Zondag 7 november
14:45 u  H1 HGC - Bloemendaal

GEEN PUBLIEK TOEGESTAAN
vanwege Coronamaatregelen
Kijk naar de samenvatting van de wedstrijd die in de middag wordt uitgezonden door NOS Sport. 

Hierna gaat voor de Heren hoofdklasse de winterstop in. {Dames 1 heeft nog een wedstrijd op 21 november uit bij Victoria zonder publiek} 

Pas op 6 maart 2022 treedt H1 weer aan en wel in en tegen Den Bosch. 

Topscorers per  7 november:

   


Stand en uitslagen per 7 november '21

bron HOCKEY NL

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

H1 HGC - Hurley  op 7 november '21: Google album (soms veel foto's op verzoek spelers).

KLIK HIEROP

Een kat in het nauw maakt rare sprongen


Captain Seve van Ass was instrumenteel in deze match: sc en sb


Floris vd Linden aan de stok met oud HGC-er Siem Schoenaker

(alle foto's © HGC)

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV