Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Bestuur

Overlijden Franklin Dikmoet

27-10


Tot onze droefheid vernamen wij dat op 25 oktober 2021
na een kort ziekbed op 79-jarige leeftijd is overleden

Franklin DikmoetFranklin was in de jaren '80 succesvol trainer en (assistent)coach
van achtereenvolgens Dames 1 en Heren 1.
Hij heeft op geheel eigen wijze invulling gegeven aan ons tophockey.
Zijn vrolijke en innemende persoonlijkheid zullen wij nooit vergeten.

Wij wensen zijn vrouw Cathy, kinderen Kim-Patrick en Cynthia,
verdere familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

bestuur HGC


I N M E MO R I A M

Franklin P. Dikmoet

* Curaçao, 21 augustus 1942 †Den Haag 25 oktober 2021


"Een gepassioneerd mens… energiek en vol levensvreugde… vol in het leven”… Met veel pijn liet de familie Dikmoet zijn vrienden dezer dagen weten dat Frank - hun pater familias - is overleden.

Van huis uit was Frank Dikmoet basketballer (niveau eredivisie!). In 1975 echter begon zijn prachtige carrière in de hockeyerij als trainer-coach bij HC Rijswijk, die hij recentelijk, om redenen van zijn gezondheid, bij HV Westland helaas heeft moeten afsluiten.

In de (ongeveer 45) tussenliggende jaren heeft Frank zich in die functie voor diverse verenigingen, en voor de KNHB als docent, enorm ingezet. Zo ook bij HGC, waar hij in 1983 als trainer onder de hoede van Tim Steens zijn eerste schreden zette bij Dames 1.

Met de dames werd hij tussen 1984 en 1986 landskampioen en Europacup-winnaar (allebei 2x) en won hij een zaalhockey-titel.

In 1986 maakte Frank als trainer en later coach de overstap naar Heren 1 waarmee hij, als rechterhand van Mark Bouwman, HGC’s eerste landskampioenschap heren behaalde in 1990 - het unieke gloriejaar der Gazellen waarin ook Dames 1 landskampioen werd!


H1 HGC olv Franklin Dikmoet en Mark Bouwman landskampioen 1990

Frank Dikmoet: "Een gepassioneerd mens!” Ja, dat was hij zeker. Gedreven om wat hij deed ook goéd te doen! Initiatiefnemer van de hockeykampen voor de jeugd, ter bevordering van de kennis van ‘het spelletje’ maar vooral ook van het blauwzwarte ‘gevoel’.

We gaan je missen, Franklin… vrijdag 29 oktober gaan we jou ‘n laatste groet brengen… tussen 19:00-21:00 uur in Naaldwijk, in het clubhuis van HV Westland. Dat gaan velen doen… rust zacht.

Namens al je HGC-vrienden/vriendinnen, Jaap Jan Stok


HOCKEY NL © 28-10-'21
De hele hockeywereld werd verliefd op basketballer Franklin Dikmoet

Charmeur. Positivo. Levensgenieter. Het zijn woorden die bij Franklin Dikmoet horen. De oud-coach van talloze clubs zoals HGC, hdm, Laren, Klein Zwitserland, Bloemendaal en de voormalig assistent van de Oranjevrouwen overleed eerder deze week op 79-jarige leeftijd. Eddie Simmons, Roelant Oltmans en Lisanne Lejeune halen herinneringen op aan deze markante persoonlijkheid, die ruim veertig jaar in het hockey actief was.........


* * * *

FOTOVERANTWOORDING:

Portretfoto van Franklin: foto © www.annemonikemustert.nl

Foto Landskampioenschap 1990: foto © derden

Bezoekersregistratie
 

HGC TV