Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Jeugd

Hoe deden de jeugdteams het in de voorcompetitie?

20-10

Het eerste deel van de herfstcompetitie zit er op en in al het geweld van Heren 1 en Dames 1 was er ook bij een flink aantal jeugdteams reden tot juichen. MA2, JB2, JB3 en JC2 mogen zich herfstkampioen noemen, maar ook de overige blauwe teams zorgeden de afgelopen periode voor mooie resultaten en vooral plezier 

 

AllereerstMA1 dat gehavend door blessures toch op de slotdag een plaats in de landelijke competitie veilig stelde door een klinkende 3-1 zege op Barendrecht.MA2 sneed intussen in de tweede klasse als een mes door de boter, won alle wedstrijden en mag zich verdiend herfstkampioen noemen! Voor MA3wisselende resultaten en na een goed begin uiteindelijk een 5e plek.MA4 bleef puntloos en mist nog wat scorend vermogen, maar zal een klasse lager ongetwijfeld punten gaan halen. Dat geldt ook voor MA5, dat een paar keer dicht bij was, maar steeds nipt aan het kortste eind trok, terwijl MA6de competitie keurig als tweede afsloot en alleen in hdm haar meerdere moest erkennen.

 

MB1 is in de subtopcompetitie nog in een spannende strijd verwikkeld, klopte al koploper IJburg en mag de komende weken terecht naar boven kijken. MB2 had last van blessures, maar beet goed van zich af en wist zich te handhaven ten koste van hdm. Ook MB3 handhaafde zich gemakkelijk in de subtop en had lange tijd zicht op het kampioenschap, maar de seizoensfinale tegen Lieden leverde net een doelpunt te weinig op om de champagne te kunnen ontkurken. Voor MB4wisselende resultaten en een keurige vierde plek, terwijl MB5 een paar flinke nederlagen leed, maar uiteindelijk de competitie met een spectaculaire 5-5 als vijfde afsloot. Geen punten voor MB6 in een sterke poule, maar MB7wist wel een paar goede zeges te boeken (waaronder een spectaculaire 12-1 tegen Klein Zwitserland), waardoor de ploeg als vierde eindigde.  

 

MC1 staat halverwege de voorcompetitie keurig tweede, mede door een uitstekende overwinning op Klein Zwitserland en kan met vertrouwen op jacht gaan naar een plek in de Super C. MC2deed het goed in de eerste klasse en behaalde een uitstekende derde plaats, terwijl het jonge talentvolle MC3 goed van zich af beet, steeds beter gaat spelen en uiteindelijk als vierde eindigde. MC4 bleef ongeslagen, haalde 13 punten en eindigde toch als tweede, omdat Klein Zwitserland op de laatste speeldag met 16-0 (…) mocht winnen. Zowel MC5 als MC6haalden 10 punten en beide teams eindigden gedeeld tweede, waarbij MC6ook nog even twee keer met dubbele cijfers wist te winnen. Het jonge MC7deed het goed en eindigde uiteindelijk als vijfde, net zoals MC8 dat een paar keer dicht bij de overwinning was, maar uiteindelijk Forescate onder zich wist te houden. MC9 behaalde een knappe derde plaats, haalde 10 punten en speelde gelijk tegen kampioen Roomburg!

 

MD1 handhaafde zich met zes punten in de eerste klasse en behaalde een goede vierde plaats dankzij overwinningen op hdm en Cartouche. Ook zes punten en een gedeelde vierde plaats voor MD2, mede dankzij een ruime 6-0 zege op Zoetermeer, terwijl ook MD3zes punten en een vierde plaats haalde en bijna voor een stunt zorgde tegen kampioen Crayenhout. Geen punten voor MD4, maar de ploeg was een paar keer dicht bij een mooi resultaat en verloor met kleine verschillen, dus de eerste punten zijn slechts een kwestie van tijd. MD5 werd vijfde en wist Klein Zwitserland met een ruime 6-2 te verslaan, terwijl MD6 een paar keer dicht bij was, maar nog even moet wachten op de eerste overwinning.

 

Bij de jongens was JA1 heel dichtbij landelijk, maar viel het balletje net de verkeerde kant op en biedt de Super A een mooie kans op succes. JA2zorgde voor spektakel, won een paar keer dik en eindigde als derde.

 

JB1 is volop in de race voor een landelijke plek en kan na de spectaculaire 5-4 zege op Breda weer vol vertrouwen naar boven kijken. JB2 wisselde spektakel af met zakelijke overwinningen en mag zich volledig terecht met 15 uit 5 en een doelsaldo van 35-6 herfstkampioen noemen. Ook JB3 is herfstkampioen, ondanks een kleine nederlaag op de slotdag, maar omdat concurrent Waddinxveen al eerder afgetekend met 3-0 was verslagen, kan ook hier de vlag in top! JB4werd keurig derde met 9 punten, dankzij een drietal spannende driepunters, terwijlJB5 nog even moet wachten op de eerste punten

 

JC1 bijt goed van zich af in de topklasse en behaalde al een knap gelijkspel tegen het sterke hdm, mede waardoor met vertrouwen naar de tweede competitiehelft kan worden gekeken. Voor JC2 kan de kampioensvlag uit, na een duidelijke 4-0 overwinning tegen directe concurrent Kieviten en vier overwinningen zonder een tegendoelpunt! JC3 speelde een goede competitie, maar kon in de laatste wedstrijd tegen Victoria nét de kroon niet op het goede werk zetten, waardoor een mooie zilveren plek overblijft. JC4 was behoorlijk hoog ingedeeld en gat na de vakantie in een nieuwe poule op jacht naar punten.

 

JD1 werd derde in de eerste klasse, met een paar mooie overwinningen op Alphen en Alecto, terwijl JD2zich als vijfde handhaafde, onder meer door een spannende 3-3 tegen de Kieviten. Maar liefst acht punten voor JD3, een 10-0 overwinning en een knappe derde plaats, terwijl voor JD4 geldt dat de tegenstanders een maatje te groot waren, maar ook voor hen geldt dat na de vakantie de eerste punten vast zullen worden behaald.

 

HGC TV