Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

H1 HGC - KZ winst 2 - 1

29-9

Zondag 26 september 2021

Zoals bekend vierde HGC tijdens een dubbel-weekend thuis haar 115-jarig bestaan (1906, volgens de officiële archieven zelfs een paar jaren ouder, november 1897, maar goed, we blijven bescheiden als altijd). Als je meer over HGC 115 wil lezen: klik hierop

De stemming was dus feestelijk op de Roggewoning. Oud-H1 HGC 1996, landskampioensteam, versloeg het oud-H1 KZ team uit die tijd overtuigend. Dames 1 HGC wist knap D1 Oranje Rood eronder te houden met 1-0!

Heren1 HGC trof 's middag H1 Klein Zwitserland (KZ). Een altijd mooie en gezellige stadsderby. In een artikel op Hockey NL werd gemeld dat KZ sinds 2004 nooit meer bij HGC had gewonnen. Er stond niet bij dat KZ  van seizoen 2009/10 tot en met seizoen 2017/18 niet acteerde in de hoofdklasse. Dus er waren in ieder geval 8 seizoenen dat zij überhaupt niet hadden kunnen winnen bij HGC. Maar dat terzijde. Spelen tegen KZ is voor HGC als spelen tegen een familielid of een goede vriend. Je mag elkaar zeer maar je wil wel winnen. Dus ook vandaag wilde HGC dat op de eigen verjaardag.

Een nogal aan KZ-gelieerde persoon sprak zondagochtend tot uw webredacteur de volgende woorden: "Goh Heren 1 HGC heeft pas 4 punten. Ze gaan toch niet degraderen?" . Je mag aannemen dat ik een glimlach niet kon onderdrukken, zo vroeg in het seizoen. Ik antwoordde: "Nee hoor, bovendien is H1 HGC sinds de start van de hoofdklassecompetitie in 1973 nog nooit gedegradeerd".

Maar het mag gezegd: Heren 1 KZ heeft zich steady teruggeknokt in de hoofdklasse en ze doen het goed. Het is zeker niet zo dat een wedstrijd tegen KZ voor HGC of andere hoofdklasseclubs "appeltje eitje is". De recente wedstrijden laten zien dat ook KZ aast op een goede notering in het linkerrijtje. Onderschat dus in dit geval je vrienden niet. HGC was gewaarschuwd. Het wordt vaker gezegd maar dit seizoen zijn vele clubs aan elkaar gewaagd. Alle ingrediënten dus voor een mooie match! En mooi dat vele supporters van HGC én KZ, en ook vele oud-topspelers erbij konden zijn op deze zonnige dag.

Het was zeker een spannende wedstrijd. KZ drong aan, maar HGC domineerde en was overall de betere ploeg. Dat neemt niet weg dat KZ in de 30ste minuut de score opende tot ontsteltenis van de HGC supporters. HGC kreeg wederom veel kansen en had ook deze dag helaas nog steeds last van een laag rendement uit de strafcorner. Des te mooier dat Gordon Johnston in de 54ste minuut de 1-1 noteerde vanuit een strafcorner. Maar die 1-1 is niet wat je op een lustrumviering wil zien als eindscore. Enige minuten later scoorde Zach Wallace op geweldige wijze de 2-1. Het was zaak voor HGC om dit momentum even vast te houden en dat lukte eigenlijk goed. KZ probeerde veel maar het leidde tot weinig. De laatste minuut had HGC vanuit een strafcorner de 3-1 kunnen noteren, maar ja die corner...... Blijheid alom met 3 waardevolle punten. Tevreden HGC spelers, coach cs én supporters. De lustrum nazit was gezellig. En ook de niet-HGC bezoekers vermaakten zich. "Het oude normaal".

Op naar Amstelveen, komende zondag:

Zondag 3 oktober 2021
14:45 u Heren 1 Amsterdam - HGC

Kom aanmoedigen, uit,  in Amstelveen: Om 12:10 u speelt D1 HGC in Amstelveen tegen Amsterdam. (vroeg vanwege TV opnamen) en daarna dus H1 HGC tegen Amsterdam. 


Topscorers HGC:

  
vlnr Gordon Johnston sc, Zach Wallace
Uitslagen stand per 26 sept '21bron: HOCKEY NL

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.

Foto's:

H1 HGC - KZ op 26 september '21: Google album(soms veel foto's op verzoek spelers).

KLIK HIEROP

Gordon Johnston maakte de 1 - 1 uit een strafcorner


Zach Wallace scoort de bevrijdende 2 -1 uit een pracht velddoelpunt


Vincent Langenhuijsen in actie 

(alle foto's © HGC)

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV