Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Begeleiding Heren 1 HGC reanimatietraining

25-9 Op dinsdag 21 september was er 's avonds op HGC een reanimatietraining voor de begeleiding van Heren 1. Recente gebeurtenissen in de sportwereld laten zien dat er rond en tijdens wedstrijden behoefte kan zijn aan mensen, die weten wat er moet gebeuren als er gereanimeerd moet worden. Natuurlijk hoeven dat niet per se artsen te zijn. Het is wel zo dat als er een calamiteit van deze orde is tijdens een wedstrijd de fysiotherapeut en - na toestemming van de scheidsrechter - een arts naar de getroffene mag gaan. Maar ook deze beroepsgroep, fysios, artsen, willen op dat moment de juiste handelingen kunnen verrichten. Vandaar de reanimatietraining, voor de gehéle begeleiding van Heren 1. Wellicht voor sommigen op punten een refresher course, maar wel up-to-date en een uitleg hoe goed met het AED apparaat om te gaan, indien nodig. vlnr: Andel van der Meij, Geertien Kreek, Linda Bosma, Jet Quarles van Ufford,
Willem Wassenaar, fysio Han Kees Vriesendorp, Gerard Croll en Gijs van Acker


De cursus werd gegeven door Geertien Kreek en Linda Bosma, beide verpleegkundigen. Bekende gezichten. Zij geven deze cursus regelmatig op HGC.

Alle artsen, behalve Andel van der Meij (vh LUMC) zijn (of waren) werkzaam  bij Haaglanden Medisch Centrum HMC. De afdeling "Sportgeneeskunde" staat HGC vaak terzijde staat als het gaat om de behandeling van geblesseerde spelers etc.

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV