Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto

H1 HGC uit 2 wedstrijden, 4 punten

23-9

H1 HGC - Den Bosch 3-2
vrijdagavond 17 september 2021

De beste stuurlui staan buiten/voor de boarding, dus voorzichtigheid in de analyse is nodig. Deze avondwedstrijd was belangrijk er moesten punten binnengehaald worden. De aanwezige HGC-ers waren daar voor gekomen. Ze zagen het eerste en tweede kwart in ieder geval twee prachtige door Gordon Johnston genomen strafcorners. En dan denk je dat men vanuit een comfortabele 2-0 doorpakt. Nee, Den Bosch kon na rust terugkomen tot 2 - 2. Het HGC publiek dacht al "dan maar één punt". Waarom? Omdat het een rommelige wedstrijd was en HGC zich in het nauw liet drijven. Kansen te over in de cirkel. Gelukkig wist captain Seve van Ass in de 58ste minuut vanuit een strafcorner de 3-2 te maken en dat werd de eindstand: tóch 3 punten. Spanning en ontlading. De stuurman binnen de boarding, coach Paul van Ass, zag weer van alles, mooie dingen, maar ook zaken die snel verbetering behoeven. Opgelucht dus door naar de zondagwedstrijd.....

H1 SCHC - HGC 2 - 2
zondag 19 september 2021

Die opluchting bleek van korte duur. Uw webredacteur, ietsje verlaat, keek bij aankomst al tegen een 1 - 0 voor SCHC aan. Kan gebeuren denk je dan. Dat moet HGC toch kunnen oplossen! Maar in minuut 43 valt de 2 - 0. Dit laatste tegengoal werd één minuut later al afgestraft door een doelpunt van HGC-er Gordon Johnston 2 - 1. Ook nu een wat rommelig spel aan beide zijden, waarin HGC vaak reactief speelde. Een aantal strafcorners aan HGC zijde leverden helaas geen doelpunt op. Had HGC dan geen verdere kansen? Zeker wel. Ook nu genoeg cirkelpenetraties en "kansen voor open goal" maar het team verzilverde deze niet. In de 56ste minuut scoorde Alan Forsyth de 2 - 2 . De HGC supporters ter plaatse wachtten vergeefs op de 2 - 3. Het zat erin, maar het kwam er niet uit. We blijven onverminderd vertrouwen houden in de enige echte stuurman en weten dat het dan de goede kant uit zal gaan.

HGC-ers,
tijdens het Lustrum weekend 26 september a.s. is er van alles te doen van 's ochtends tot 's avonds. 10:45 u oud-H1 HGC vs oud-H1 KZ . Daarna is er de wedstrijd Dames 1 vs Oranje Rood. De HGC dames doen het erg goed. Kom hen aanmoedigen. Hun wedstrijd begint om 12.10 u ivm een rechtstreekse TV uitzending. En erna Heren 1 HGC - KZ:

14:45 u Zondag 26 september 2021
H1 HGC - KZ

U bent al op HGC..... dus moedig onze mannen aan die in deze stadsderby moeten laten zien waarom Heren 1 HGC, sinds de start seizoen 1973-1974, onafgebroken in de hoofdklasse heeft meegedaan! Dat kunnen alleen Amsterdam en HGC zeggen.

Videosamenvatting:

Videoverslagen van de wedstrijden en interviews van Heren 1 en Dames 1: deze zijn op de homepage van de HGC website (rechter balk /cq onderaan Eyecons) aan te klikken. Ook op de HGC app. HGC TV.