Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Tophockey

Heren 1 HGC pakt de ABN AMRO Cup 2021

6-9 Na een goede serie in de voorrondes heeft het gerenoveerde team van coach Paul van Ass laten zien dat het spel al aardig begint te lopen. Het ABN AMRO Hockey Weekend 2021 is juist bedoeld voor álle hoofdklasseteams, Dames en Heren, om warm te draaien voor de hoofdklassecompetitie die de week erna start.


Ook Dames 1 HGC deed natuurlijk mee. Deze keer waren andere teams sterker. Maar Heren 1 heeft laten zien dat de ABN AMRO Cup met enige volharding en geduld binnen bereik is! Dames 1 HGC heeft in ieder geval een paar mooie wedstrijden kunnen spelen in de aanloop van de reguliere competitie. En dat is nu juist de bedoeling.

De Heren strijden al jaren om de Jan Hagendijk Trofee, zoals de prijs officieel heet. Maar ver kwam HGC nooit. Dan maar nu een keer toeslaan. In de finale werd er gespeeld tegen Amsterdam. Net als de zaterdag ervoor - in de wedstrijd tegen Oranje Rood, die van 2-0 omboog naar een mooie 2-6 ten gunste van HGC - was het in Rotterdam ook HGC dat in de finale pas later in de wedstrijd op stoom kwam. Via 1-0 voor Amsterdam, 2-0, werd het dankzij Kenta Tanaka 2-1. Amsterdam kwam daarna op 3-1. In het 2e kwart noteerde Steijn van Heijningen voor HGC de 3-2. Het gat was te dichten. In het 3e kwart scoorde Gordon Johnston uit een strafcorner de 3-3. Men dacht al aan shoot-outs toen de beslissende goal aan enige kant uitbleef. In kwart 4, vlak voor het eind wist Alan Forsyth uit een strafcorner de winnende 3-4 te maken. De trofee was eindelijk voor HGC.

Gelukwens aan Heren 1 HGC. Laat dit soort volharding en spel ook zien vanaf zondag a.s. Er staan mooie dingen te gebeuren.
Ook een gelukwens aan Dames 1 Amsterdam kampioen bij de dames!

Grote dank aan ABN AMRO voor het mogelijk maken van dit sportieve tophockey-evenement onder de huidige coronaregels! En dank aan de HGC supporters die ook deze Grand Prix nog even wilden meepikken vóórdat Max in Zandvoort losging. Dames 1 Amsterdam en Heren 1 HGC
winnaars van de ABN AMRO Cup


vlnr Seve van Ass , Marc Boltó en Steijn van Heijningen

  
vlnr Kenta Tanaka en "rookies" Jan van 't Land en Lucas Veen


(alle foto's (C) HGC)


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten
 

HGC TV