Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto Clubfoto
Nieuws afbeelding Pers

In memoriam Mariette (Jet) Fels

1-9

Tot onze droefheid is op 27 augustus 2021
op 70-jarige leeftijd overleden

Mariette Fels
"Jet"

Als dochter van oud-voorzitter en Erelid Jan Fels en Lid van Verdienste Mia Fels,  bracht Jet al van jongsafaan veel tijd door op HGC. Ze had misschien niet het tophockeytalent van haar oudere zusje Barbara, die jarenlang in Dames 1 gespeeld heeft, maar ze was wel een gerenommeerd ‘feestelijk’ recreatiehockeyster en organisator/vrijwilligster.

Redactie van Het Gewei, Buffetcommissie en oprichtster van de vooral in de jaren ’80 en ’90 actieve supportersclub "Het Ghestoord Conijn”. (Het konijn stond in het clubembleem van HOC, de club waarmee de Gazellen in 1952 fuseerden tot HGC) en daarmee groot supporter bij (Europacup-) toernooien op HGC van Dames en Heren 1. Jet ging voorop bij feesten en (internationale) toernooien bijvoorbeeld in Varese en Le Touquet. De wat oudere HGC-ers denken nog altijd met veel plezier terug aan de evenementen, feesten en avonden waarbij Jet steevast de grote voorganger en danseres op tafels was en zij bracht iedereen in enorme vervoering met ‘dzum gali gali gali dzum gali ga-li’ waarbij iedereen de vloer op moest om mee te swingen. 

De laatste jaren was Jet iets minder zichtbaar op HGC, maar het feit dat zij vlak voor haar overlijden de wens te kennen heeft gegeven dat op de dag van haar afscheid haar familie en vrienden juist op HGC "het leven moeten vieren" met een borrel, geeft aan dat wij afscheid moeten nemen van een ras-HGC’er.

HGC zal Jet met eerbied gedenken en wenst Rik, haar kinderen Jaap en Tjarda, kleinkinderen en verdere familie sterkte toe in deze zware tijd.

bestuur HGC    

In besloten kring zal afscheid genomen worden van Jet

 

HGC TV